Ένας 92χρονος, τρόφιμος του Ιωακίμειου Γηροκομείου της Μητρόπολης έχασε το πρωί της ζωή του, έχοντας διαγνωστεί με Covid-19. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι συγγενείς του άτυχου ηλικιωμένου διαμαρτυρήθηκαν καθώς τις τελευταίες τρεις μέρες, είχαν αποκλειστεί από την επικοινωνία μαζί του.
Μετά το θάνατο του ηλικιωμένου και το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία έχει θορυβηθεί από τα δεκάδες κρούσματα, η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση:
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Μητρόπολης:
“Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, συνεχίζοντας σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου την ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας, περί των Ιδρυμάτων μας, γνωστοποιεί ότι: 
Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» σήμερα ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τεστ COVID-19 σε όλους τους τροφίμους και σε όλους τους υπαλλήλους.
Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο τηρούνται απαρέγκλιτα όλες οι εντολές και κατευθύνσεις που δίνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ. Οι τροφιμοί μας (που είχαν ανιχνευτεί θετικοί στον COVID-19 στις αρχές Νοεμβρίου) επέστρεψαν στην καθημερινότητα του Γηροκομείου, επειδή αυτή ήταν η εντολή του ΕΟΔΥ μετά την παρέλευση του 14ημέρου της υποχρεωτικής τους καραντίνας. Οι 16 τρόφιμοι που ανιχνεύθηκαν θετικοί στο πρόσφατο δεύτερο τεστ, έχουν απομονωθεί στην ειδική πτέρυγα που έχει διασκευασθεί στο Γηροκομείο και επί του παρόντος είναι οι περισσότεροι καλά, ενώ ελάχιστοι παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.
Σήμερα κατέληξε στο Νοσοκομείο 92χρονος τρόφιμός μας. Είχε εισαχθεί θετικός μετά την παρέλευση της 14ήμερης καραντίνας του στο Γηροκομείο. Περί της κλινικής καταστάσεως του συγκεκριμένου προσώπου (πλήρως ενημερωμένοι οι συγγενείς) δημοσιεύθηκε αρνητικό σχόλιο σε γνωστή ιστοσελίδα, το οποίο θα είχε αποφευχθεί εάν μας ζητούντο πληροφορίες. 
  
Μετά την σχετική ομαλοποίηση της καταστάσεως, τα Δ.Σ. των δύο Ιδρυμάτων μας αποφάσισαν, ότι από Δευτέρα 30-11-2020 η ενημέρωση θα συνεχίζεται εβδομαδιαία.
Η δυνατότητα επικοινωνίας των τροφίμων μας με τους συγγενείς τους (τηλεφωνικά και με βιντεοκλήσεις), συνεχίζεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.”