Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
ΑΡΧΙΚΗ TOP NEWS Αεροδιακομιδές ασθενών με covid από την ΑΜΘ προς Αθήνα λόγω έλλειψης κλινών

Αεροδιακομιδές ασθενών με covid από την ΑΜΘ προς Αθήνα λόγω έλλειψης κλινών

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό από το νοσοκομείο της Καβάλας στην Αθήνα, γεγονός που επιβεβαιώνει τις γεμάτες ΜΕΘ και την ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, πρόκειται για τρεις ασθενείς από τη Δράμα, για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η εύρεση κλινών σε άλλο νοσοκομείο Βόρειας ή της Κεντρικής Ελλάδας, και ως αποτέλεσμα, μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο της Καβάλας στην Αθήνα με C130, ώστε να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως από το ρεπορτάζ του Tvxs.gr προκύπτει ότι το αεροπλάνο που νοικιάστηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό κρίθηκε ακατάλληλο, καθότι οι ειδικές κάψουλες για τη μεταφορά ασθενών που έχουν προσβληθεί από κοροναϊό, δεν χωρούσαν από τις πόρτες.

Αλλά αυτό δεν είχε προβλεφθεί όταν νοικιάστηκαν από την Πολιτική Προστασία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, χρησιμοποιήθηκε αεροπλάνο του στρατού.

Οι φωτογραφίες από το ekabnews