Σε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή ο βουλευτής Μπαράν Μπουρχάν αναφέρει:

Μεγάλη υλική βλάβη έχουν υποστεί επαγγελματίες πληττόμενων κλάδων (όπως ιδιοκτήτες φορτηγών, τουριστικών λεωφορείων κ.λπ.) αλλά και εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού αλλά και της μελλοντικής αβεβαιότητας που κυριαρχεί. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμη οικονομικό βάρος, αυτό της  αποπληρωμής των τελών κυκλοφορίας. 

Καμία πρόνοια δεν λήφθηκε από πλευράς της Κυβέρνησης για τη μείωση του καταβαλλόμενου ποσού, για τους ανωτέρω πληττόμενους κλάδους καθώς και για όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ούτε δόθηκε έστω η δυνατότητα παράτασης προθεσμίας της πληρωμής του ή η καταβολή του με δόσεις.

Δυστυχώς, κ.κ. Υπουργοί, δεν έχετε αντιληφθεί πως είναι αδύνατον να ανταποκριθούν όσοι πλήττονται και από αυτή την υποχρέωση, η οποία οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο τα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά.

 

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 

  1. Προτίθεστε να δώσετε κάποια παράταση  αποπληρωμής των τελών κυκλοφορίας  στους κλάδους αυτούς που πλήττονται βάναυσα, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους αυτή;
  2. Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε μείωση των τελών κυκλοφορίας για τους επαγγελματίες πληττόμενων κλάδων και όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή έστω στην παροχή δυνατότητας καταβολής του ποσού σε δόσεις προς ελάχιστη διευκόλυνση τους;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές 

Μπουρχάν Μπαράν

Χρήστος Γκόκας

Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης