Για άλλη μια φορά το “γραφείο – φάντασμα” αναδεικνύει τον ανύπαρκτο ρόλο της περιφέρειας στις Βρυξέλλες.

Μελετώντας το προσχέδιο πορίσματος για την ανάπτυξη της Θράκης (αφορά τις προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας), διαβάζω το εξής:
5ος Άξονας: Διαπεριφερειακή και διασυνοριακή συνεργασία: η Θράκη ως brand name
-Δημιουργία παραρτήματος/γραφείου διασύνδεσης της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης στις Βρυξέλλες για την καλύτερη και ενεργή εκπροσώπηση και συντονισμό τοπικών δράσεων και διαλόγου σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πριν από ένα χρόνο, ο Παρατηρητής Θράκης είχε ένα δημοσίευμα σχετικά με συζήτηση που έγινε στο περιφερειακό συμβούλιο για το θέμα του γραφείου – που είναι υπαρκτό ως οντότητα μιας και είναι ιδιόκτητο εδώ και πολλά χρόνια από την Περιφέρεια αλλά χωρίς απολύτως κανένα απολογισμό δράσης – και εδώ και δυο χρόνια είναι και πλαισιωμένο από “γαλάζια παιδιά”.

Προκύπτουν λοιπόν αρκετά ερωτήματα:

– Θα γίνει κάποια στιγμή απολογισμός δράσης και εξόδων αυτού του γραφείου-φάντασμα και να ενημερωθούν οι πολίτες?
– Γιατί οι βουλευτές της ΝΔ δεν γνωρίζουν για την ύπαρξη του και προτείνουν την ίδρυση ενός νέου γραφείου?
– Μέχρι πότε η περιφερειακή πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ θα ξοδεύει λεφτά χωρίς αντίκτυπο?
ΥΣΤ 1. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχει από το νομό Καβάλας για τη κυβερνητική πλειοψηφία ο τσαρλατάνος με το όνομα Μακάριος Λαζαρίδης. Δεν περιμένουμε κάτι από τον πλασιέ του Λαυρεντιάδη για την προκοπή του τόπου μας.
ΥΣΤ 2. Άραγε τα έχουν βρει εκεί στη περιφερειακή αρχή για την ύπαρξη αυτού του γραφείου? Πριν ένα χρόνο το ΚΙΝΑΛ που συμμετέχει στην περιφερειακή πλειοψηφία δεν στήριζε την ύπαρξη του γραφείου
ΥΣΤ 3. ο χάρτης της περιφέρειας ΑΜ/Θ συμπεριλαμβάνει και την Ανατολική Μακεδονία, ας το λάβουν υποψιν τους τα μέλη της επιτροπής απο τη ΝΔ.

* Ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης είναι στέλεχος της Πολιτικής Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.