Μόνο για εμπορευματικές μεταφορές θα είναι πλέον ανοιχτά τα σύνορα με τη Βουλγαρία σε  Νυμφαία, Ορμένιο και Εξοχή, όλο το 24ωρο μόνο με τον οδηγό του οχήματος.

Μόνο για Έλληνες πολίτες, κατοίκους και κατόχους άδειας παραμονής στην Ελλάδα θα επιτρέπεται η διέλευση  από το τελωνείο των Κήπων, και μόνον από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Όλο το 24ωρο θα γίνονται οι εμπορευματικές μεταφορές. Η δίοδος του Αγ. Κωνσταντίνου, ως γνωστόν, δεν περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εισερχόμενοι από τα χερσαία σύνορα πρέπει να έχουν μαζί τους ταξιδιωτικό έγγραφο PLF και αρνητικό τεστ PCR, μέχρι 72 ώρες πριν το ταξίδι.

Επιπλέον, όλοι οι εισερχόμενοι πολίτες θα υποβάλλονται σε rapid test στους συνοριακούς σταθμούς. Για τους οδηγούς των εμπορευματικών μεταφορών, θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοί οι νέροι όροι που θα ισχύσουν λόγω εξάπλωσης της πανδημίας, πόπως ανέφερε στην  ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,