Θέση για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της ΑΜΘ με κριτική σε βάρος της κυβέρνησης πήρε με ανακοίνωσή της η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.

Αναλυτικά:

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να επιδίδεται σε ασύστολα ψεύδη και επικοινωνιακά σόου, στην προσπάθεια να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, μάχιμοι γιατροί από τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλώνουν ότι αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη. Μάλιστα, κάνουν λόγο για τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό, γεγονός που κάνει τις συνθήκες σήμερα απολύτως οριακές.

Αποτελεί πραγματικό «κατόρθωμα» της κυβέρνησης της ΝΔ το γεγονός πως απογύμνωσε το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας, αφήνοντάς το με 6.000 υγειονομικούς λιγότερους σε σχέση με πέρσι. Όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν φρόντισε καθόλου για την αποκέντρωση του συστήματος υγείας, ενισχύοντας σοβαρά  την πρωτοβάθμια φροντίδα (Κέντρα Υγείας, ΤΟ.Μ.Υ. κλπ) με αποτέλεσμα σήμερα να πέφτει όλο το βάρος στα νοσοκομεία που ασφυκτιούν και είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. 

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάψει να στοχοποιεί τους πολίτες, που παρά την ανασφάλεια, τηρούν τα μέτρα προστασίας. Καλούμε την Κυβέρνηση να προσγειωθεί στην τραγική πραγματικότητα που βιώνουν γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς και να επιδείξει –  έστω και τώρα –  τη σοβαρότητα που απαιτεί η κρισιμότητα των στιγμών.

Να προχωρήσει άμεσα σε εξπρές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, ώστε να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση. Τα κρεβάτια στις ΜΕΘ από μόνα τους δεν μπορούν να σώσουν ζωές. Χρειάζονται προσωπικό να τα στελεχώσει.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει την κυβέρνηση, ήδη από τον περασμένο Μάιο, να προχωρήσει στη δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ Covid-19 από τον ΕΟΠΥΥ, να στηρίξει το υγειονομικό προσωπικό, αλλά και να δρομολογήσει την επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ. Η Κυβέρνηση κωφεύει κι αδρανεί.

Tέλος, θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για να στηρίξει οικονομικά την κοινωνία. Το ελάχιστο που έχει να κάνει, είναι να υλοποιήσει τις 2 τροπολογίες που κατέθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν:

– στην πλήρη κάλυψη  του δώρου Χριστουγέννων των πληττόμενων εργαζομένων από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία 

– στο εισόδημα έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών.

Ο κ. Μητσοτάκης με την επιμονή του να αρνείται όλους αυτούς τους μήνες τις απόλυτα τεκμηριωμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την οικονομική στήριξη της κοινωνίας, καθιστά τον εαυτό του απόλυτα υπεύθυνο για ότι θα συμβεί από εδώ και πέρα στον ελληνικό λαό.