Θέση για τον επεισοδιακό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου το βράδυ της Τρίτης παίρνει το ΚΚΕ Ξάνθης.

“Η Κομματική Οργάνωση Ξάνθης του ΚΚΕ καταδικάζει την βίαιη απρόκλητη προσαγωγή κι επιβολή του διοικητικού προστίμου των 300 ευρώ σε 29 νεολαίους στη βάση της απαράδεκτης κυβερνητικής απαγόρευσης των συναθροίσεων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του δημοτικού συμβούλου Ξάνθης της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλους της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ Κώστα Βογιατζή με τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης ζητήθηκε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να μην καταλογιστούν τα πρόστιμα στη βάση της απαράδεκτης κυβερνητικής απαγόρευσης των συναθροίσεων.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα.”