Σε προσαγωγές 29 φοιτητών κατέληξε ο συμβολικός εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου από το Σύλλογο Φοιτητών της Πολυτεχνικής.

Ακολουθώντας τη σχετική απόφασή τους, περίπου 200 μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας και από εκεί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Κεντρική Πλατεία, τηρώντας αποστάσεις μεταξύ τους και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Λίγο πριν την πλατεία εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν έντονη παρουσία από το πρωί σε όλη την πόλη. Ακολούθησαν 29 προσαγωγές φοιτητών και αντίστοιχες επιβολές προστίμων 300 ευρώ από τις αστυνομικές αρχές ενώ οι υπόλοιποι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην οδό Δημοκρίτου καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδιζαν την πρόσβασή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Μετά την απελευθέρωση των προσαχθέντων η πορεία έγινε με κατεύθυνση της κεντρική πλατεία.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης ανακοινώθηκε σχετικά με τα γεγονότα:

“Ανακοινώνεται ότι την 17.15 ώρα, ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε ξαφνικά από διάφορα σημεία, σε μικρή απόσταση από την πλατεία Δημοκρατίας στην Ξάνθη και εγκλωβίστηκε από τις υπάρχουσες στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς την παραπάνω πλατεία. 

Πραγματοποιήθηκαν 29 προσαγωγές και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.  Μετά την επιβολή προστίμων τα άτομα αποχώρησαν ειρηνικά. Δεν έγινε χρήση δακρυγόνων μέσων.”

Aντιδράσεις από φοιτητικές παρατάξεις

Η πλευρά των φοιτητών γίνεται λόγος για αναίτια και βίαιη επίθεση.Α πό την “Πρώτη Ύλη-Bloco” ανακοινώθηκε σχετικά μετά τα γεγονότα ότι τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και επέρριψε ευθύνες στη στάση της ΕΛΑΣ.

https://www.facebook.com/autonomosximaprwtiyli/posts/2777415262513823

Από τα ΕΑΑΚ έγινε σχετική ανάρτηση:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1134334593647738&id=222651958149344