Με τίτλο “Ενωμένοι και δυνατοί, τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου” ο Δήμαρχος Ξάνθης στο μήνυμά του για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη, σημειώνει:

Η 17η Νοεμβρίου,  η επέτειος του Πολυτεχνείου, είναι το ορόσημο που φωτίζει το δρόμο των νέων μας και όχι μόνο,  για ένα καλύτερο αύριο.

Η 17η Νοεμβρίου είναι μια μέρα  μνήμης και τιμής για όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη Δημοκρατία.

Η ημέρα αυτή μας  θυμίζει ότι η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη, η δημοκρατία είναι υπόθεση όλων μας και ορίζεται  από την καθημερινή μας ετοιμότητά  στο να  την υπηρετούμε, να την προστατεύουμε, να την υπερασπιζόμαστε.

Η 17η Νοέμβρη αφορά όλους μας και ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά έχει χρέος να αγωνίζεται σκληρά, καθημερινά, ώστε όλοι μαζί να παραδώσουμε στις νεότερες γενεές μια καλύτερη, πιο ασφαλή και θωρακισμένη, Ελλάδα.

Το Πολυτεχνείο  δεν ήταν γιορτή. Ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή. Ήταν αυτό που δεν θα σβήσει ποτέ από τις μνήμες και τις καρδιές όσων νιώθουν άνθρωποι και ακόμη και τώρα που η πανδημία του κορωνοϊού περιορίζει  τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, όλοι μαζί, με ομόνοια και ενότητα, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης, θα τιμήσουμε την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των αγωνιστών της 17ης Νοεμβρίου,  στο πρόσωπο του κάθε πολίτη που δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να προφυλάξει την κοινωνία, στο πρόσωπο του κάθε υγειονομικού, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να προσφέρει, με κόπο και ιδρώτα, στον άνθρωπο, στο πρόσωπο του κάθε εργαζόμενου που σε αυτές τις συνθήκες, υπερβαίνει τον εαυτό του και μας εξυπηρετεί.

 Με θαυμασμό και ευγνωμοσύνη στεκόμαστε μπροστά στους  ανθρώπους, που υψώθηκαν πάνω από το ανάστημά τους, πάνω από τα ανθρώπινα όρια και πολέμησαν τον σκοταδισμό.  Με την ίδια ενέργεια, στεκόμαστε μπροστά σε όλους αυτούς που πολεμούν τον ιό, με αυταπάρνηση, υψηλή αίσθηση ευθύνης και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Με νηφαλιότητα, ψυχραιμία, αγάπη και ελπίδα, όλοι μαζί, ενωμένοι,  θα  καταφέρουμε να γκρεμίσουμε το φόβο του ιού.

Οι νέοι μας και αυτή τη φορά θα κάνουν τη διαφορά, όπως και τότε, που   γκρέμισαν, τον ολοκληρωτισμό