Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) Ξάνθης καλεί στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου τηρώντας τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης.

Αναλυτικά:

Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε καραντίνα, δεν «αφομοιώνονται», δεν ζητάνε άδεια 

Είναι πάντα ενοχλητικές και επίκαιρες, οδηγός για το μέλλον – κάτω η απαγόρευση  

ΟΛΟΙ στην πορεία του Πολυτεχνείου! 

Τρίτη 17 Νοέμβρη, 5:00 μ.μ. Κεντρική Πλατεία 

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στοιβάζεται ο λαός, στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς δεν υπάρχει ούτε μισό μέτρο προστασίας, το προσωπικό στα νοσοκομεία κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια χωρίς καμία κρατική στήριξη. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και το σύστημα όχι μόνο δεν έχουν κηρύξει προσωρινή παύση επίθεσης, αλλά χρησιμοποιούν την πανδημία για να επιταχύνουν την επίθεσή τους στην εργατική τάξη και το λαό. Ετοιμάζουν ένα αντεργατικό έκτρωμα που ανατρέπει πλήρως το οκτάωρο και καταργεί τη δυνατότητα της εργατικής τάξης να παλεύει, να αντιστέκεται και να απεργεί. Στην εκπαίδευση προωθούν το τσίρκο της τηλε-«εκπαίδευσης». Απαγορεύουν κάθε συγκέντρωση, «για να προστατεύσουν το λαό» αυτοί που είναι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση.  

Η περιοχή μυρίζει μπαρούτι. Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται κι ένας νέος πόλεμος ξεπηδάει κάθε τόσο. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, πρώτοι φονιάδες του πλανήτη, ετοιμάζουν τους νέους αιματοβαμμένους τυχοδιωκτισμούς τους. Η ντόπια αστική τάξη παίζει στο δίπολο υποτέλεια–εθνικισμός οξύνοντας τους κινδύνους για το λαό μας. 

Στο πλαίσιο αυτό είναι μια χρυσή ευκαιρία για το σύστημα για να λύσει έναν παλιό του λογαριασμό. Η «καταραμένη» πορεία του Πολυτεχνείου και η θύμηση αυτής της εξέγερσης ήταν και θα είναι πάντα ένα καρφί στην καρδιά της αστικής τάξης της χώρας, των ιμπεριαλιστικών αφεντικών και του πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί αυτό το σύστημα. Αλλά και όσων σπέρνουν αυταπάτες για κοινοβουλευτικές λύσεις και εξανθρωπισμό του καπιταλισμού. 

Αυτή η «καταραμένη» θύμηση είναι ακόμα πιο ενοχλητική σήμερα σε όλους αυτούς.  

  • Σήμερα, που η χώρα έχει γίνει μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση – ορμητήριο των φονιάδων για τις επιθέσεις τους στους λαούς της περιοχής.  
  • Σήμερα, που ο καπιταλισμός αποδεικνύει κάθε μέρα τη σήψη του και την «υπόσχεσή του» για μια κόλαση για την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους λαούς.   
  • Σήμερα, που το επίσημο σύστημα ενισχύει τη φασιστικοποίηση δέρνοντας μαθητές, απαγορεύοντας συγκεντρώσεις και απεργίες, στηρίζοντας την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία.  

Και απαιτεί από όλους ευθυγράμμιση και υποταγή. Δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας και απαγορεύει την πορεία! Να μην περάσει! Σε αυτές τις συνθήκες είναι ακόμα πιο αναγκαίο να υπερασπίσουμε έμπρακτα την πορεία του Πολυτεχνείου. Ενάντια στο σύστημα και στα ψέματά του, αλλά και ενάντια σε αυτούς που θα βιαστούν να δείξουν «υπευθυνότητα». Ο λαός και οι οργανώσεις του είναι οι μόνοι που νοιάζονται για την υγεία του, είναι οι μόνοι που μπορούν να περιφρουρήσουν την πορεία από το κράτος, την κυβέρνηση αλλά και από την πανδημία. Πολιτικά, οργανωτικά και υγειονομικά. 

Γιατί η πραγματική ανευθυνότητα είναι το κίνημα να κηρύξει παύση αγώνων όταν ο αντίπαλος κηρύσσει ένταση του πολέμου ενάντια στο λαό!