Η υλοποίηση των διεκδικήσεων σωματείων και υγειονομικών είναι το μόνο σχέδιο ανάγκης για να αποτραπούν τα χειρότερα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Ξάνθης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε επίπεδο υγειονομικό, οικονομικό, κοινωνικό:

Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας – Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό χωρίς αγορά υπηρεσιών

Μαζικά δωρεάν τεστ με επίταξη και ιδιωτικών εργαστηρίων

Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα

Να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό έκτρωμα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση

Την ώρα που και στην Ξάνθη βλέπουμε μέρα με τη μέρα να σφίγγει ο κλοιός του 2ου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, με 296 διαγνωσμένα κρούσματα μόνο την τελευταία βδομάδα, είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν υλοποιεί άμεσα τα παραπάνω αιτήματα των σωματείων και των υγειονομικών.

Αφού έπαιξε στον τζόγο την υγεία του λαού με τα πρωτόκολλα – λάστιχο του καλοκαιριού με βάση τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators,των αεροπορικών ομίλων και των εφοπλιστών, όπως και ο ίδιος ο υπουργός Τουρισμού Θεοχάρης κυνικά ομολόγησε, η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη το εγκληματικό της έργο.

Το ζούνε στο πετσί τους

Oι υγειονομικοί της Ξάνθης που ακούν για 7 νέες ΜΕΘ για covid 19 στο Νοσοκομείο Ξάνθης αλλά γνωρίζουν πολύ καλά πως κι αυτές, όπως και οι κλινικές covid 19 που πρόσφατα δημιουργήθηκαν με το κλείσιμο άλλων κλινικών, θα στελεχωθούν εκ των έσω, με μετακινήσεις, με μπαλώματα που ανοίγουν τρύπες αλλού, ακόμα και με ειδικευόμενους, την ώρα που υπάρχει έμπειρο   επιστημονικό δυναμικό στον ιδιωτικό τομέα.

Eκατοντάδες Ξανθιώτες που καθημερινά πληρώνουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για τεστ προκειμένου να προφυλάξουν την υγεία τη δικιά τους, της οικογένειάς τους, των γύρω τους.

Oι   εργαζόμενοι  σε μια σειρά εργασιακούς χώρους που βλέπουν πως γνώμονας της διαχείρισης των κρουσμάτων από τους μεγαλοεργοδότες δεν είναι η υγεία αλλά η διασφάλιση των κερδών τους. Για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά κρούσματα υπάρχουν στα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ αλλά κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί από την εργοδοσία. Και όλοι γνωρίζουμε καλά πως μεγάλοι εργασιακοί χώροι (συσκευαστήρια, κτλ) ήταν βασικός χώρος διασποράς σε Πέλλα, Ημαθία.

Οι εργαζόμενοι που βλέπουν πως την ίδια ώρα που δεν προλαβαίνει (εδώ και 8 μήνες) η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την προστασία  της υγείας τους προλαβαίνει να ετοιμάσει νομοσχέδιο που θεσμοθετεί τη 10ωρη εργασία και χτυπάει ακόμα παραπάνω την συνδικαλιστική οργάνωση και την απεργία.

Μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί  με συμβασιούχες καθαρίστριες για τις μισές ώρες λειτουργίας των σχολείων, ιδιαίτερα των νηπιαγωγείων (θυμίζουμε πως σε όλη την ΠΕ Ξάνθης υπάρχουν 113 καθαρίστριες μερικής απασχόλησης και 43 πλήρους), με υπερπληθή τμήματα (πάνω από 20 μαθητές στην πλειοψηφία στον Δήμο Ξάνθης) και υγειονομικά πρωτόκολλα που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να υλοποιηθούν αλλά και που δεν προβλέπουν στοιχειώδη, όπως μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ούτε καν στην περίπτωση κρούσματος στο σχολείο. Tο ανέκδοτο «δεν κολλάει στο σχολείο» το ζήσαμε με τα 2 λύκεια κλειστά και δεκάδες τμήματα σε άλλα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας. Και η κυβέρνηση αντί για μέτρα προστασίας της υγείας στα σχολεία επέλεξε την καταστολή στους μαθητές που τα διεκδικούσαν και την οργάνωση «ηλεκτρονικών εκλογών – παρωδία» για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών με συμμετοχή …5%.

Οι εργαζόμενοι σε αναστολή που περιμένουν μήνες για να πάρουν το πενιχρό επίδομα ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν. Αντίστοιχα και oι αυτοαπασχολούμενοι, όπως οι μικροπωλητές του παζαριού που ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις από το πρώτο lock down.

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Είναι προφανές ότι είμαστε σε πόλεμο και πως αυτόν τον πόλεμο δεν μπορεί να τον διεξάγει αυτή η κυβέρνηση, όπως επίσης δεν μπορεί να τον διεξάγει και καμιά κυβέρνηση που θυσιάζει την υγεία του λαού στον βωμό των αντοχών της οικονομίας, όπως κάνανε και όλες οι προηγούμενες. Δεν είναι τυχαίο πως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζητάνε υπουργούς κοινής αποδοχής και οιονεί συγκυβερνήσεις εθνικής ενότητας μιας και δεν τους χωρίζει χάσμα με αυτή την πολιτική. Και μόνο η σιγή ασυρμάτου που κρατάνε στο ζήτημα της ΕΠΙΤΑΞΗΣ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ (και όχι της συνδρομής με το αζημίωτο που ζητάνε) αρκεί για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα.

Τον πόλεμο στον οποίο βρισκόμαστε μπορεί να τον διεξάγει ο λαός, οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι βάζοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες τους, αυτές που όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις  θυσιάζουν καθημερινά, στο βωμό ενός σάπιου συστήματος που το 2020 δε μπορεί να προστατεύσει ούτε καν το στοιχειώδες δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή.