meiono

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το έργο της δημοτικής οδοποιίας Κενταύρου που είχε απενταχθεί από το ΕΣΠΑ το 2014 και είχε χρηματοδοτηθεί το 2019 από τον τέως Υφυπουργό Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προχωρά και βρίσκεται στο στάδιο της προγραμματικής σύμβασης, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.

Για την εξέλιξη του έργου και τους κινδύνους να ανασταλεί η χρηματοδότηση, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς τον Υπουργό Υποδομών.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2020 σε επίκαιρη ερώτησή μας προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή θέσαμε για ακόμα μια φορά το ζήτημα του έργου της δημοτικής οδοποιίας Κενταύρου. Πρόκειται, όπως είναι γνωστό, για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή, το οποίο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ το 2014 και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2019 μετά από τις ενέργειες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην απάντησή του στην συγκεκριμένη ερώτηση, ο Υπουργός παρά την ήδη πολύμηνη καθυστέρηση στην υλοποίησή του έργου δεσμεύτηκε να τρέξουν οι διαδικασίες από το δεύτερο τρίμηνο του 2020. 

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 επανήλθαμε με ανάλογη κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με αρ. Πρωτ.:9328/7-9-2020, καθώς είχαν περάσει ήδη αρκετοί μήνες και δεν είχε υπάρξει καμία ενημέρωση. Λίγες μέρες πριν λάβαμε την απάντηση από τον Υπουργό, η οποία και επισυνάπτεται, και προς έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι όντως ο Υπουργός τήρησε την υπόσχεσή του και απέστειλε την Προγραμματική Σύμβαση στον Δήμο Μύκης ήδη από τις 30 Απριλίου 2020. 

Σε επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν επιβεβαιώσαμε την παραλαβή της Προγραμματικής Σύμβασης του έργου και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι το θέμα της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης θα διευθετηθεί άμεσα. 

Από πλευράς μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ελπίζουμε ότι πραγματικά το συγκεκριμένο έργο, που εντάχθηκε στο ΠΔΕ μετά την πολιτική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην έχει αναστείλει την κατασκευή του, θα ξεκινήσει να υλοποιείται άμεσα. Επαφίεται, πλέον στον Δήμο Μύκης να επιλύσει τα τελευταία διαδικαστικά ζητήματα, ώστε να εκκινήσει η κατασκευή του και να παραδοθεί στους κατοίκους ένα έργο που θα δώσει πραγματικά νέα πνοή στον οικισμό του Κενταύρου.