3 ασθενείς μέσης ηλικίας (51,55, 60 ετών αντίστοιχα) νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Ξάνθης με συμπτώματα βαριάς πνευμονίας λόγω COVID, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Οι τρεις άνδρες δεν πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και δεν ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα υψηλού κινδύνου.

Αυτό μαρτυρά και την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία στη χώρα και τοπικά.

4 θάνατοι σε μια μέρα στην ΑΜΘ

Την Τετάρτη, καταγράφηκαν επίσης τρεις θάνατοι στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για ένα 87χρονο Σερραίο που νοσηλευόταν από τις 28 Οκτωβρίου στην πτέρυγα COVID και ένα 67χρονο από την Κομοτηνή που είχε διακομιστεί διασωληνωμένος από το Νοσοκομείο της Κομοτηνής στη ΜΕΘ, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας. Νωρίτερα κατέληξε ένας 49χρονος, επίσης από την Κομοτηνή.

Επίσης μια 82χρονη από τους Φιλίππους κατέληξε τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο της Καβάλας .

7 νέες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Ξάνθης

Πλέον στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξ/πολης νοσηλεύονται 73 ασθενείς με κοροναϊό εκ των οποίων οι 57 στις κλινικές covid, οι 11 στη ΜΕΘ και οι 5 στη ΜΕΛ.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό από τη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τους διοικητές των Νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας, 7 νέες κλίνες ΜΕΘ θα προστεθούν στο δυναμικό του Νοσοκομείου Ξάνθης για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η ανακοίνωση δεν συνοδεύεται από αντίστοιχες προσλήψεις αλλά, προφανώς εννοεί ότι οι 7 κλίνες που διαθέτει το Νοσοκομείο θα διατίθενται πλέον μόνο για περιστατικά COVID