Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Άβδηρα, κλείνει αιφνιδιαστικά σε 10 μέρες. Με επιστολή του ο Δήμαρχος Αβδήρων, προς τη διοίκηση της Τράπεζας και τους Βουλευτές, εκφράζει την αντίδρασή του και επισημαίνει τους λόγους που θα έπρεπε να παραμείνει ανοιχτό.

Αναλυτικά:

Μόλις την Τρίτη 10/11/2020 πληροφορηθήκαμε από την διευθύντρια του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, ότι το υποκατάστημα θα κλείσει στις 20/11/2020.

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Άβδηρα στην ιστορική έδρα του Δήμου Αβδήρων είναι το μοναδικό που λειτουργεί στο Δήμο μας και μάλιστα σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την πόλη της Ξάνθης.

Η περιοχή στην οποία λειτουργεί το υποκατάστημα είναι παραμεθόριος και αμιγώς αγροτική και εξυπηρετούνται κυρίως αγρότες και συνταξιούχοι των οικισμών του πρώην Δήμου Αβδήρων με πληθυσμό πάνω από 3.000 κατοίκους και το καλοκαίρι λόγω της παραλιακής ζώνης που διαθέτει η περιοχή περίπου 10.000 κατοίκους.

Το υποκατάστημα είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας καθώς η έλλειψή του, στον εν λόγω οικισμό, δυσχεραίνει την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και να δαπανούν χρήματα προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τα καταστήματα της τράπεζας στην Ξάνθη. Η εξυπηρέτηση των πολιτών από τα καταστήματα στην Ξάνθη θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των δημοτών μας λόγω του μεγάλου  συνωστισμού, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των πολιτών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Αβδήρων είναι πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς και στηρίζει την Τράπεζα και το υποκατάστημα είναι αναγκαίο και απαραίτητο για τις καθημερινές συναλλαγές των υπηρεσιών του Δήμου.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα στοιχεία πιστεύουμε ότι θα εξετάσετε θετικά το αίτημα μας να μην κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας στον οικισμό Αβδήρων, το οποίο προσβλέπει στην εξυπηρέτηση των δημοτών μας, στην απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου μας και στην αναβάθμιση της περιοχής μας που τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.

 

 

Γεώργιος Τσιτιρίδης