Συνελήφθη χθες το απόγευμα  από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας άνδρας ο οποίος κατάφερε να αρπάξει την τσάντα ηλικιωμένης γυναίκας την ώρα που έμπαινε στο σπίτι της στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, της Καβάλας.

Η πράξη του δράστη έγινε αντιληπτή από τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη και τον διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου οι οποίοι εκείνη την ώρα έβγαιναν από το Δημαρχείο.

Οι δυο άνδρες έτρεξαν πίσω από τον δράστη μόλις άκουσαν την ηλικιωμένη γυναίκα να φωνάζει και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν λίγα μέτρα πιο κάτω στην οδό Κύπρου μπροστά από τη Μεγάλη Λέσχη.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας

Ο δράστης προσέγγισε μία ηλικιωμένη ημεδαπή τη στιγμή που εισέρχονταν στην οικία της και της ζήτησε αρχικά χρήματα, ενώ στη συνέχεια με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε την τσάντα της, που περιείχε χρήματα και διάφορα έγγραφα.

Η πράξη του δράστη έγινε αντιληπτή από πολίτες, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και ακολούθως συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Η αφαιρεθείσα τσάντα με όλο το περιεχόμενο της κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.