Την προφανή αδικία και παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού στη διάρκεια του lock down με την πώληση ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης, από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, ενώ είναι κλειστά τα αντίστοιχα καταστήματα λιανικής, επισημαίνει με ανάρτησή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης.

“Μπορεί να έκλεισαν τα καταστήματα λιανικής, αλλά στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και στα πολυκαταστήματα μπορούν ελεύθερα να πωλούν κάθε είδος που δεν θεωρείται “πρώτης ανάγκης”, όπως ρούχα,παπούτσια, εργαλεία, παιχνιδια κλπ, και μάλιστα λίγο πριν τις γιορτές. Είναι ξεκάθαρα αθέμιτος ανταγωνισμός και τεράστια αδικία για τους μικρούς εμπόρους. Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση.” αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος.
Πρόκειται για μια αυτονόητη ρύθμιση που ισχύει στις χώρες του εξωτερικού στη διάρκεια της καραντίνας, όταν τα σούπερ μάρκετ απαγορεύεται να διαθέτουν ήδη που δεν αφορούν σε πρώτη ανάγκη και μάλιστα, υποχρεώνονται να αποκλείουν ακόμη και την πρόσβαση στα συγκεκριμένα ράφια, από τους καταναλωτές.

Όπως έχει επισημανθεί άλλωστε και από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η πώληση διαρκών προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τα καταστήματα του λιανεμπορίου που θα μείνουν κλειστά κατά την περίοδο του lockdown.