Την παρέμβαση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το επεισόδιο που καταγράφηκε και κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα με αστυνομικούς σε βάρος νεαρών στην πλατεία της Ξάνθης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνεται:

Στα κοινωνικά δίκτυα αναρτήθηκαν βίντεο όπου εκτυλίσσονται απαράδεκτες συμπεριφορές τραμπουκισμού, ύβρεων και απειλών από αστυνομικούς σε βάρος ομάδας νεαρών, που βρίσκονταν στη κεντρική πλατεία της Ξάνθης τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα το απόγευμα της Τρίτης. Τέτοιες συμπεριφορές καθιστούν υπόλογη τη διοίκηση της τοπικής αστυνομικής Δ/νσης Ξάνθης αλλά και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη.
Δυστυχώς τους τελευταίους 15 μήνες τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας έχουν αυξηθεί στη χώρα μας. Στο πλαίσιο του δόγματος «Νόμος και Τάξη» έχουν καταγραφεί πλείστα γεγονότα που πλήττουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ιδιαίτερη, όμως, είναι η πυγμή που επιδεικνύουν απέναντι σε νέους και νέες. Εισβολή σε κινηματογράφο για απομάκρυνση ανήλικων θεατών της ταινίας «Τζόκερ», βάσει Μεταξικής διάταξης, ακραία καταστολή, συλλήψεις και έλεγχοι φοιτητών και μαθητών, δημόσια γδυσίματα, εξευτελιστικές συμπεριφορές ακόμη απέναντι και σε άτομα με αναπηρία. Μέχρι και ξυλοδαρμός πεντάχρονου στο Γαλάτσι! Ο κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης «πάνε να βάλουν απέναντι από την ελληνική κοινωνία την Αστυνομία συγκαλύπτοντας και δικαιολογώντας πολύ σοβαρά κρούσματα έκνομης αστυνομικής βίας. Το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία, το οποίο ο κος Χρυσοχοΐδης απέφευγε επιμελώς να φέρει στη δημοσιότητα μιλά για σειρά παραβατικών συμπεριφορών αστυνομικών της ΕΛΑΣ, για τις οποίες υπάρχει ατιμωρησία.
Ασφαλώς για εμάς τα λόγια του συνδικαλιστή της αστυνομίας, ότι με τη ΝΔ «λύθηκαν τα χέρια μας», αντιπροσωπεύει μια μειοψηφία στο σώμα της αστυνομίας, την οποία τρέφει η ανοχή ή ακόμη και οι εντολές  της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η ελληνική κοινωνία, τραυματισμένη από μια πολυετή κρίση αλλά και την τρέχουσα πανδημία, το τελευταίο που επιθυμεί είναι να επιστρέψει στα χρόνια της «Χωροφυλακής», όταν η αστυνομία αντιπροσώπευε το αντίπαλο δέος. Χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες προκειμένου να υπάρξει συμφιλίωση, να αντιμετωπιστεί ως σύμμαχος που εργάζεται για την ασφάλειά της.
Καλούμε την αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης να διερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες γι αυτό το απαράδεκτο περιστατικό και τους έμπειρους και ευσυνείδητους επαγγελματίες, να απομονώσουν τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές, τασσόμενοι στο πλευρό της κοινωνίας .
Όσο για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη να πραγματώσει τον τίτλο του Υπουργείου του και να βάλει τα δυνατά του να συλλάβει τον Λαγό και Παπά, που του έφυγαν μέσα από τα χέρια αντί να βάζει φυλακή ανηλίκους και να ασκεί βία σε πεντάχρονα!