Ολοένα πιο πιεστική γίνεται η κατάσταση στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της συνεχούς αύξησης του αριθμού των νοσηλευομένων με κορωνοϊό, οδηγώντας τη διοίκηση σε αναδιατάξεις των κλινών που διατίθενται για τις ειδικές μονάδες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, είναι ενδεικτικό ότι λίγες ημέρες μετά τη διάθεση 28 κλινών στον 3ο όροφο του νοσοκομείου, την Τετάρτη ετοιμάστηκαν άλλες 34 κλίνες στον ίδιο όροφο, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα νοσηλείας ακόμα μεγαλύτερου αριθμού ασθενών, εφόσον υπάρξει τέτοια ανάγκη.

Οι δύο νέες Μονάδες covid-19 που λειτουργούν πλέον στον 3ο όροφο, ήρθαν να προστεθούν στην πρώτη Μονάδα covid-19, δυναμικής 34 κλινών, που δημιουργήθηκε στους ισόγειους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος στην αρχή της επιδημίας. Εκτός από τις 96 κλίνες των τριών αυτών μονάδων, υπάρχουν και οι έξι της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων, που όλους αυτούς τους μήνες εξυπηρετεί αποκλειστικά περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό.

Συνολικά, το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης είναι προετοιμασμένο να παρέχει νοσηλεία σε έως και 102 ασθενείς με κορωνοϊό, που δεν χρειάζονται μηχανική υποστήριξη και διασωλήνωση. Αναδιάταξη, πάντως, αποφασίστηκε και για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που διαθέτει 16 κλίνες, από τις οποίες οι έξι λειτουργούσαν για διασωληνωμένους ασθενείς με covid-19 και οι υπόλοιπες για άλλα περιστατικά. Από εχθές η κατανομή αυτή αντιστράφηκε, και πλέον διατίθενται 10 κλίνες της ΜΕΘ για νοσηλεία βαριών περιστατικών κορωνοϊού και έξι για τα υπόλοιπα περιστατικά, τα οποία, ούτως ή άλλως, λόγω και της αναστολής χειρουργείων, έχουν μειωθεί σημαντικά. Παράλληλα, σε λειτουργία μπήκαν και οι έξι νέες κλίνες με τις οποίες εφοδιάστηκε το νοσοκομείο για τις ανάγκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, που επίσης θα είναι διαθέσιμη για περιστατικά covid-19.