Ανησυχητικά αυξανόμενη είναι η ροή ασθενών με κορωνοϊό, που φτάνουν στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολη το οποίο προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην εκθετική αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών.

Τρεις διακομιδές διασωληνωμένων ανδρών, ηλικίας 75, 55 και 49 ετών, έγιναν από Δράμα-Σέρρες-Κομοτηνή ενώ συνολικά οι εισαγωγές του τελευταίου 24ώρου έχουν φτάσει τις 11, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΕΡΤ Ορεστιάδας.
Πέντε από τους ασθενείς προέρχονται από την Ξάνθη ενώ εξιτήρια δόθηκαν μόλις σε δύο νεαρούς άνδρες από τη Δράμα που είχαν εισαχθεί στα τέλη Οκτώβρη.

Με τα δεδομένα αυτά, σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 66 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 52 στις Μονάδες Covid-19, έξι (6) στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και οκτώ (8) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από εχθές, με νεότερη απόφαση της διοίκησης, τέθηκαν στη διάθεση ασθενών με κορωνοϊό και οι 16 κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Πλήρης είναι η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, δυναμικής έξι κλινών, ενώ η τρίτη Μονάδα Covid-19, που ετοιμάστηκε στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου μόλις προχθές, υποδέχθηκε ήδη τους δύο πρώτους ασθενείς, αναφέρει η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, μετά και τις τελευταίες αναδιατάξεις, μπορεί να νοσηλεύσει έως και 102 ασθενείς που δεν χρειάζονται μηχανική υποστήριξη και διασωλήνωση και 16, πλέον, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύονται τα βαριά περιστατικά.