Site icon Xanthi 2

KKE AMΘ: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην Περιφέρεια

Ανακοίνωση σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην περιφέρεια της ΑΜΘ, εξέδωσε η Επιτροπής περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ:

Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπως και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». Για όσους – όπως η κυβέρνηση και παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης – κάνουν πως ξαφνιάζονται, τους υπενθυμίζουμε πως το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και τους παράγοντες που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας με την παρέμβαση στο κίνημα, στο κοινοβούλιο, στα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια, διεκδικήσαμε η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, κυρίως: 

Και την ίδια ώρα που δεν παίρνουν μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος του λαού, βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια του λαού, φέρνουν τις «αλλαγές του αιώνα» στα εργασιακά. Να σημάνει συναγερμός!

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, στους μαθητές και φοιτητές της περιοχής και τους καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις φωνές μας. Να παλέψουμε χωρίς καμία καθυστέρηση και να συναντηθούμε με τις μάσκες μας και τις αναγκαίες αποστάσεις στο δρόμο του αγώνα. Αυτή είναι η μόνη ελπίδα που μπορούμε να έχουμε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην υγεία, τη δουλειά, το μεροκάματο. Για να διεκδικήσουμε:

Δεν υποστέλλουμε τη σημαία της διεκδίκησης. Θα λογαριαστούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Για να ανατρέψουμε την πολιτική που τα μετράει όλα με τη «μεζούρα» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Για να ανοίξουμε το δρόμο του σοσιαλισμού, της κοινωνικής οργάνωσης με κριτήριο την υγεία και την ευημερία του λαού.

Exit mobile version