Να ανακαλέσει άμεσα την πειθαρχική δίωξη που έχει ασκήσει στον επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία στο περιφερειακό συμβούλιο, Κώστα Κατσιμίγα, καλεί το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Ιωάννη Σάββα, η περιφερειακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης  κ. Ιωάννης Σάββας σε βάρος του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Κώστα Κατσιμίγα, στερείται κάθε νομικής  και δεοντολογικής βάσης και συνιστά σοβαρή θεσμική εκτροπή από μέρους του. Η παράταξη στην οποία είναι επικεφαλής ο κ. Κώστας Κατσιμίγας μέσω δελτίων τύπου άσκησε κριτική πάνω σε μία αναιτιολόγητη διοικητική πράξη του Συντονιστή, πράξη αντικατάστασης του αναπληρωτή προϊσταμένου του αρμόδιου τμήματος  στο Νομό Ροδόπης, επιφορτισμένου με τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων, μεταξύ των οποίων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτή η κριτική θεωρήθηκε από τον Συντονιστή ως σοβαρή υπέρβαση καθηκόντων με δόλο και κάλεσε σε απολογία τον επικεφαλής της παράταξης. Η άσκηση δημόσιας κριτικής δεν αποτελεί δικαίωμα κάθε αιρετού οργάνου, αλλά καθήκον επιβεβλημένο από το νόμο αλλά και την λαϊκή εντολή που λαμβάνει. Θεωρούμε ότι η νομικά, πολιτικά και ηθικά αστήρικτη δίωξη κατά του κ. Κώστα Κατσιμίγα αποτελεί θεσμική εκτροπή εκ μέρους του Συντονιστή και προσβάλλει βάναυσα την ελευθερία της έκφρασης αλλά και την αρχή της αμεροληψίας των πειθαρχικών οργάνων.

Καταδικάζουμε την αδιανόητη ενέργεια αυτή του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, ζητάμε την άμεση ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης καθώς και τον έλεγχο του Συντονιστή από τους ιεραρχικά διοικητικούς και πολιτικούς προϊσταμένους του.

Ζητάμε από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών όπως παρέμβει και καταδικάσει την παραπάνω παράνομη ενέργεια