Στην σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Δημάρχου Αβδήρων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ενεπλάκη και ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΝ-Εργασία Βασίλης Τσολακίδης μετά τις κατηγορίες που δέχτηκε για “διαπλοκή” με τη δημοτική αρχή. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι έχει καταψηφίσει περισσότερο θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο από ότι η παράταξη του Α. Κριτσίνη, με παράδειγμα τον ισολογισμό του Δήμου, πρόσφατα. Παράλληλα επιτίθεται προσωπικά στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης μιλώντας για “νεόκοπους σωτήρες που ήρθαν από άλλους Δήμους”.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βασίλης Τσολακίδης:

Mε έκπληξη παρακολουθώ τον κ. Κριτσίνη Αθανάσιο να επιτίθεται σε εμένα προσωπικά τον τελευταίο καιρό πολλές φορές . Αμφισβητεί το έργο μου ως αιρετού και με κατηγορεί  για διαπλοκή για το μη κλείσιμο των επιχειρήσεων  του πρώην Δήμου Σελέρου και Αβδήρων . Επίσης επανειλημμένα τονίζει  ότι έχουμε ταυτιστεί με την παράταξη του κ. Τσιτιρίδη Γεωργίου. Αν και πιστεύω ότι η σιωπή είναι χρυσός, οφείλω να πάρω θέση,  γιατί κάποιοι νεόκοποι σωτήρες που ήρθαν από άλλους Δήμους να μας σώσουν και να αναπτύξουν το Δήμο μας δυστυχώς την σιωπή την εκλαμβάνουν ως αδυναμία. 

α)Όσον αφορά στο έργο της παράταξης μου φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας. Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο οι συνδημότες μας με εξέλεξαν  πέντε φορές Δήμαρχο και Κοινοτάρχη. Ο κ. Κριτσίνης ως υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος και  ως υποψήφιος Βουλευτής, απ΄ όσο γνωρίζω, το μοναδικό που προσέφερε  στον τόπο ήταν να επιπλώσει τα γραφεία του κόμματος του, όπως αναφέρθηκε άλλωστε στον τοπικό τύπο. 

β) Διατυμπάνιζε ότι έχει αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν διαπλοκή στο θέμα των επιχειρήσεων  του πρώην Δήμου Αβδήρων και Σελέρου. Αντί στοιχείων που όφειλε να δώσει  στη δημοσιότητα, δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου με ερωτήματα και αναπόδεικτες εικασίες , για αυτό και τα βάζει εντός εισαγωγικών , φοβούμενος  προσφυγή στη δικαιοσύνη .Επειδή ο συνδυασμός του διαλύεται και αποχωρούν οι σύμβουλοι του ομαδικά,  ο μέντοράς του προφανώς τον συμβούλεψε  να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα μήπως και σώσει την παράταξη  του από τη διάλυση. Είναι γνωστή τακτική όσων δεν έχουν επιχειρήματα και κάτι αξιόλογο να προτείνουν για τον τόπο.

γ) Όσον αφορά στη συνεργασία των παρατάξεων του κ.Τσιτιρίδη Γ. και τις δικής μας, έγινε βάσει  κοινού τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού καθώς έτσι προέβλεπε  ο νόμος  της απλής αναλογικής. Να τονίσω όμως, ότι εμείς έχουμε διαφωνήσει και έχουμε καταψηφίσει περισσότερες φορές τις προτάσεις του κ.Τσιτιρίδη Γ. από ότι ο κ.Κριτσίνης Αθ. όπως άλλωστε είναι και καταγεγραμμένο στα πρακτικά του Δήμου. Αυτό συνέβη και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου ο κ.Κριτσίνης  Αθ. και η παράταξη του υπερψήφισε τον ισολογισμό της δημοτικής αρχής , την οποία  έχει καταγγείλει στον Εισαγγελέα του Αρείου  Πάγου για πρόκληση οικονομικής ζημίας,  ενώ εμείς που μας κατηγορεί συνεχώς ότι ταυτιζόμαστε,  διαφωνήσαμε και δεν υπερψηφίσαμε. Αρχή της παράταξης μου άλλωστε είναι να  διαφωνούμε ή να συμφωνούμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον αυτού του τόπου.