Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020  με ιδιαίτερη επιτυχία το Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας (ΜΤΒ) στη θέση «Λιβάδι» πίσω από τον βράχο της Ιερής Μονής Παναγίας Καλαμούς, με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού.

Ο Δήμος Ξάνθης, μαζί με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» και την η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας & Θράκης προετοίμασαν την διοργάνωση που και στην πράξη εθελοντικά υποστήριξαν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, οι Δρομείς της Ξάνθης «XANTHI RUNNERS» και πολλοί εθελοντές, λάτρεις του ποδηλάτου.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης με την ολοκλήρωση του αγωνιστικού μέρους,  δήλωσε:

“Ο Δήμος Ξάνθης με τις υπηρεσίες του και τις υποδομές του στηρίζει έμπρακτα την ποδηλασία στην Ξάνθη καθώς τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει μια άνθηση που οφείλεται στη συνεχή δράση και το έντονο ενδιαφέρον του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» που μεταφράζεται σε διαρκή αγώνα, ευαισθητοποίηση, εθελοντισμό, ομαδικό πνεύμα και συμπόρευση ανθρώπων που πιστεύουν βαθιά ότι η Ξάνθη, μπορεί να ανεβεί σε όλα τα σκαλιά του βάθρου.

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους αυτούς τους ανθρώπους που μέσα από συλλογικότητες, εργάζονται συστηματικά και αποτελεσματικά, συντελώντας στην εξωστρέφεια της περιοχής και στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος στην Ξάνθη, από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και όχι μόνο.   

Ευχαριστούμε  θερμά τον  Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ.Νικόλαο  Ευφραιμίδη, τους Αντιπρυτάνεις του Δ.Π.Θ. κα. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδηλατικών Σωμαετίων Μακεδονίας Θράκης κ. Παύλο Παπαδόπουλο, τους Αιρετούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ξάνθης, για  τις αποτελεσματικές προσπάθειες που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα και για τους συμβολισμούς της  φωτεινής παρουσία τους, κατά τη διεξαγωγή του όλου εγχειρήματος.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας,  μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα.

Όλοι μαζί, συγχρονισμένα και συντονισμένα θα διεκδικήσουμε τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορεινής(ΜΤΒ) Ποδηλασίας για το  2021,  στην Ξάνθη και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι με τον καθοριστικό ρόλο των ανθρώπων του ΠΗΓΑΣΟΥ,  θα τα καταφέρουμε.”