Την έντονη αντίδραση του Αθανάσιου Κριτσίνη προκάλεσε η αποχώρηση 7 συμβούλων της παράταξής του, ενός εκ των οποίων εκλεγμένου συμβούλου, από τη μείζονα αντιπολίτευεση στο Δήμο Αβδήρων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης, αναφέρει:

Απίστευτη ομολογία του δημοτικού συμβούλου κ Θεοχάρη Σουπιάδη και των έξι (6) υποψηφίων συμβούλων που δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν στις εκλογές του 2019 με τον συνδυασμό μας, γιατί διαφωνούν με την διαδικασία της “κάθαρσης” και γιατί στείλαμε τα “σκάνδαλα” στον Εισαγγελέα προς διερεύνηση. Καθώς και γιατί δεν πήραν κάποια θέση παρόλο που δεν εκλέχτηκαν, σε συμβούλια και επιτροπές του Δήμου Αβδήρων λόγω νόμου Θεοδωρικάκου … που απαγόρευε σε μη εκλεγμένους να συμμετάσχουν από την αντιπολίτευση πλην της παράταξης του εκλεγμένου Δημάρχου.

Με την “συντονισμένη” κοινή γραπτή δήλωση αποχώρησής τους αυτοδίκαια “ασπάζονται” και “προσχωρούν” στο “κλαμπ της διαπλοκής” που 10 ολόκληρα χρόνια οι δύο παρατάξεις που κυβερνούν και εναλλάσσονται στην εξουσία του Δήμου Αβδήρων κ. Τσολακίδη – κ. Τσιτιρίδη, δεν τολμούν να κλείσουν τις “αμαρτωλές” εταιρείες έως σήμερα, κωλυσιεργώντας “μεθοδικά” με διάφορους τρόπους με στόχο να παραγραφούν πιθανές ευθύνες όσων ευθύνονται και να φορτωθούν τα πρόστιμα και οι τόκοι που θα επιβληθούν στο Δήμο και στους ανυποψίαστους δημότες μας. (Σύμφωνα με ομολογίες στελεχών των δύο παρατάξεων στα δημοτικά συμβούλια που δυστυχώς για αυτούς είναι αναρτημένα στο «Διαύγεια»). Προκαλούμε τους “αποχωρήσαντες” εάν εδώ και ένα χρόνο έχουν υποβάλει στην παράταξη μας, γιατί ανησυχούν…. για την ανάπτυξη του Δήμου έστω και μια γραπτή πρόταση, και δεν την προωθήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, να την δημοσιεύσουν και θα τους ζητήσουμε συγγνώμη δημοσίως. Ο “συντονισμένος” στόχος της νέας “διαπλοκής” είναι να ρίξουν “λάσπη στον ανεμιστήρα” ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ τις προσπάθειες μας, να απαξιώσουν και να αποδυναμώσουν την παράταξη μας ως ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΊΠΠΟΣ.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, δεν πτοούμαστε δεν εκβιαζόμαστε δεν υποχωρούμε, η υπόθεση της ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΈΛΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΕΣΕΙΣ ΈΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. Θα δώσουμε μάχη να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου μας και των συνδημοτών μας. Έχουμε μαζί μας την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας αλλά κυρίως σύσσωμη την κοινωνία του Δήμου Αβδήρων που καθημερινά μας τηλεφωνούν και μας συγχαίρουν για τις προσπάθειες μας. Τέλος, ζητούμε ταπεινά συγγνώμη από τους ψηφοφόρους που τίμησαν την παράταξη μας και την ενέταξαν στην μείζονα αντιπολίτευση και εμπιστεύθηκαν με το σταυρό τους (+)τα 7 ονόματα των αποχωρησάντων που δυστυχώς δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η επιστολή των 7 που αποχώρησαν ανέφερε:

Συνδημότες και συνδημότισσες του Δήμου Αβδήρων γεια σας

Κρίναμε σκόπιμο να επικοινωνήσουμε μαζί σας διότι:

  1. Πέρασε ένας χρόνος και παραπάνω από τις δημοτικές εκλογές που έγιναν στον Δήμο Αβδήρων όπου συνδυασμός μας ανέλαβε καθήκοντα από την θέση της αντιπολίτευσης κ δεν έγινε ακόμα ουδεμία συγκέντρωση ώστε να εντοπισθούν λόγοι, αιτίες, λάθη και παραλείψεις που ηττηθήκαμε ώστε να αποφευχθούν στην επόμενη αναμέτρηση.
  2. Επίσης ενημερωθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την αποστολή φακέλου στον εισαγγελέα Ξάνθης για πιθανή οικονομική ατασθαλία που πιθανόν να έγινε από προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου. Εμείς όμως ως στελέχη του συνδυασμού δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικά με την υπόθεση, ούτε μας ενημέρωσε ο αρχηγός τι στοιχεία διαθέτει για την εν λόγω υπόθεση, ούτε τους λόγους ή τα ελατήρια ενδεχομένως που τον ώθησαν να ενεργήσει αποστέλλοντας το φάκελο στον εισαγγελέα Ξάνθης.
  3. Υπήρξε αδιαφορία στην συμμετοχή στελέχωσης σε διάφορες θέσεις (επιτροπές, διοικητικά συμβούλια του Δήμου) που αναλογούσαν στον συνδυασμό μας από άτομα κατάλληλα με αποτέλεσμα να προταθεί άτομο από ξένο μικρότερο συνδυασμό και δεν αντέδρασε, ούτε δόθηκαν εξηγήσεις μέχρι σήμερα στα ενδιαφερόμενα στελέχη του συνδυασμού μας.
  4. Κατόπιν των παραπάνω κ μετά από μεγάλη στέψη αποχωρούμε τα παρακάτω αναγραφόμενα στελέχη από τον συνδυασμό «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» διότι διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε επειδή:

Α) Δεν υπάρχει σύμπλευση ιδεών, όραμα, ομοψυχία, καθώς και ομαδική συνεργασία αγώνα, με ανημέρωτα στελέχη για σοβαρά και κρίσιμα θέματα που υπάρχουν στον Δήμου,

Β) Ενώ αντιθέτως υπάρχει αυταρχισμός σε σοβαρά κ κρίσιμα θέματα

Γ) Τα στελέχη του συνδυασμού είναι ανημέρωτα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε θέματα- προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων του Δήμου, με αποτέλεσμα να μην γίνετε έντιμη, σωστή, οργανωμένη και υπεύθυνη αντιπολίτευση

Δ) Χωρίς προγραμματισμό κινήσεων στελεχών σε χωριά, όπως αρμόζει σε σοβαρό συνδυασμό, αλλά και στους κατοίκους του Δήμου Αβδήρων

Ε) Τέλος ευχόμαστε ολόψυχα σε όλα τα στελέχη που παραμένουν στον συνδυασμό υγεία και επίτευξη των στόχων σε όλους σας».

ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΕΣ

Χάρης Σουπιάδης, Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος (Διομήδεια)

Στέφανος Μήτσιος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Νέος Ζυγός)

Άγγελος Πεχλιβάνης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Πόρτο Λάγος)

Γιώργος Ψωμαδόπουλος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Μάνδρα)

Ριτβάν Χαλήλ, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Αλκυόνη)

Νιχάν Ντερισί, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Αλκυόνη)

Δημήτρης Αμαξάς, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Νέα Κεσσάνη)