Tα καθιερωμένα βραβεία βραβεία σε εισαχθέντες στα ΑΕΙ, στους πρώτους όλων των τάξεων και τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες της σχολικής περιόδου 2019-2020 στην ακριτική Σταυρούπολη Ξάνθης απονεμήθηκαν από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Τάσο Κοντογιαννίδη, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 σε ειδική τελετή, στο σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης Ξάνθης. Και τα έξι παιδιά που φοίτησαν πέρυσι 2019-2020 στην Γ΄ Λυκείου, πέρασαν όλα σε Ανώτατες σχολές.

Στην τελετή παρέστησαν οι τοπικές αρχές και απηύθηναν χαιρετισμούς ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος πατήρ Βασίλειος Βερβερίδης, οι αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης, ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο αντιδήμαρχος Σταυρουπόλεως Απόστολος Ελευθεριάδης και εκπρόσωποι της τοπικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.
Στους μαθητές μίλησε ο χορηγός των βραβείων δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης ο οποίος τους συμβούλεψε να είναι επιμελείς, να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον, να πλάθουν όνειρα για τη ζωή, να μοχθούν για να τα υλοποιήσουν και να βγουν σωστοί και υπεύθυνοι πολίτες στην κοινωνία. Τα βραβεία ήταν χρηματικά, χορηγία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Τάσου Κοντογιαννίδη και απονεμήθηκαν για 19η συνεχή χρονιά σε δεκαπέντε μαθητές, μαθήτριες και φοιτητές.
Μανώλης Τσέπελης
Ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε τον Δημοσιογράφο Τάσο Κοντογιαννίδη για την επί 19 συνεχόμενα χρόνια προσφορά του στην κοινωνία της Σταυρούπολης χαρακτηρίζοντας τον Τάσο Κοντογιαννίδη ευεργέτη της περιοχής και ευχήθηκε στους μαθητές-φοιτητές να έχουν μια επιστημονική σταδιοδρομία άρτια που θα εγγυηθεί αργότερα και την επαγγελματική τους επιτυχία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πανδημία που κάνει δύσκολη την εκπαιδευτική διαδικασία, υπενθυμίζοντας οτι πρέπει να τηρούνται με επιμέλεια όλα τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.
Τα βραβεία ήταν χρηματικά, χορηγία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Τάσου Κοντογιαννίδη και απονεμήθηκαν για 19η συνεχή χρονιά σε δεκαπέντε μαθητές, μαθήτριες και φοιτητές.
Τάσος Κοντογιαννίδης
Ο Τάσος Κοντογιαννίδης τόνισε ότι, η απονομή των βραβείων έχει ως σκοπό την οικονομική ενίσχυση των αριστούχων και απόρων μαθητών και ως στόχο την καλλιέργεια πνεύματος ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών, την απόκτηση γνώσεων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και γενικά για την πρόοδο και την προκοπή τους.
Τέλος, χαιρετισμούς με μηνύματα τους, απηύθυναν από την Αθήνα ο ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης, με παραινέσεις και συμβουλές στους μαθητές και τις μαθήτριες να είναι επιμελείς και τους προέτρεψαν να σταθούν μακριά από τη μάστιγα των ναρκωτικών, να ασχολούνται με τον αθλητισμό και να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες στην κοινωνία.