Σε σχολεία της Ξάνθης φαίνεται ότι “χτυπά” και πάλι ο κοροναϊός αφού δύο μαθητές βρέθηκαν θετικοί με αποτέλεσμα να κλείσουν δύο τμήματα.

Πιο αναλυτικά, μαθητής της Β. Δημοτικού στο 5ο Δημοτικό Σχολείο εντοπίστηκε θετικός όπως και 2 μαθητές  στο -γειτονικό- 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης, με αποτέλεσμα να κλείσουν τρία τμήματα ενώ γίνεται η ιχνηλάτηση στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης, τα δύο τμήματα θα είναι κλειστά για 14 μέρες, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο. Μετά τα 5-6 κρούσματα σε φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής, τώρα καταγράφονται και δύο κρούσματα σε μαθητές.

Αναβολές αγώνων στο μπάσκετ

Προβλήματα υπάρχουν και στους αθλητικούς χώρους καθώς ένας ποδοσφαιριστής τοπικ’ής ομάδας  βρέθηκε θετικός ενώ άλλοι δύο αθλητές του Λέυκιππου στο μπάσκετ συσχετίστηκαν με φοιτητή από την Κομοτηνή που ήταν θετικός, με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο προσεχής αγώνας για τη Β Εθνική, εν αναμονή των τεστ που έχουν γίνει.

Αναβολή είχαμε και σε ματς της Ασπίδας για την Α2 του μπάσκετ λόγω των προβλημάτων στην περιοχή Νεάπολης-Συκεών Θεσ/νίκης.