Η λειτουργίας της νέας  διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης ξεκίνησε από το Δήμο Ξάνθης που ανακοίνωσε ότι πολίτες και τοπικές επιχειρήσεις στηρίζουν την ανακύκλωση

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Δήμο:

Ο Δήμος Ξάνθης, διαθέτει πλέον στους πολίτες μία καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, που παράλληλα επιβραβεύει την ανακύκλωσή τους. Το Followgreen.gr/xanthi αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δήμου Ξάνθης και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), που ενώνει πολίτες, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις, αποτελώντας ένα εγχείρημα που ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες της εποχής μας για ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, οι πολίτες του Δήμου Ξάνθης μπορούν να ξεκινήσουν την περιήγησή τους στην πλατφόρμα κάνοντας δωρεάν εγγραφή, δημιουργώντας τον προσωπικό λογαριασμό τους σε μόλις 1 λεπτό:

Οι πολίτες επιβραβεύονται με πόντους για τις εξής δράσεις:

  • εκπαίδευση και ενημέρωση που θα λαμβάνουν για την πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, μέσω κουίζ, βίντεο, άρθρων και green missions,
  • πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση με τη δωρεά συγκεκριμένων αγαθών στο κοινωνικό παντοπωλείο,
  • καθημερινή ανακύκλωση στους μπλε κάδους συσκευασιών/κώδωνες γυαλιού,
  • σύσταση της πλατφόρμας του Δήμου σε άλλους συμπολίτες μας,
  • περιβαλλοντική ιδέα και πρόταση για βελτίωση του περιβάλλοντος και της καθαριότητας της πόλης μας.

Οι πόντοι επιβράβευσης εξαργυρώνονται σε προσφερόμενες παροχές – εκπτώσεις προϊόντων/υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων, σε κληρώσεις χρηστικών δώρων του Δήμου ή/και σε σχολεία με τη μορφή δωρεάς, στο πλαίσιο σχολικών δράσεων ανακύκλωσης που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το τρέχον σχολικό έτος. 

Καλούμε όλους τους δημότες να κάνουν εγγραφή στη δημοτική πλατφόρμα Followgreen.gr/xanthi, όπως και τις τοπικές επιχειρήσεις να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή του Δήμου, παρέχοντας μία προσφορά. Προσπαθούμε όλοι μαζί για έναν καλύτερο Δήμο!

XANTHI BANNER (1)