Ο Δήμαρχος Ξάνθης  Μανώλης Τσέπελης υποδέχτηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, στο γραφείο του,  τον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα,  David Burger και τη Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, Elizabeth K. Lee.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης της Ξάνθης και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου, καθώς και τη συνεργασία που υπάρχει μέσω του Xanthi Tech Lab και των προγραμμάτων που αυτό προσφέρει στο κοινό της Ξάνθης. 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης στις δηλώσεις του τόνισε ότι,  οι συνεργασίες αναπτύσσονται σε ένα συνολικό επίπεδο που αφορούν ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ, ώστε να υπάρχει μια ισόρροπη ανάπτυξη, με ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των επιμέρους περιοχών.

Ο Επιτετραμμένος στην Πρεσβεία των Η.Π.Α., David Burger επισκεπτόμενος για πρώτη φορά την Ξάνθη, αναφέρθηκε στις ομορφιές της πόλης και σημείωσε ότι από την ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης για την αναπτυξιακή πορεία της Ξάνθης συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας σε πολλά επίπεδα, όπως για παράδειγμα είναι ο   αγροτουρισμός.

Η Γενική Πρόξενος Elizabeth K. Lee σημείωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε στην Ξάνθη γιατί είναι μια ευκαιρία να μάθουμε όσα γίνεται περισσότερα για την περιοχή, για τους ιστορικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς αλλά και για τις οικονομικές ευκαιρίες και τις προοπτικές που ανοίγονται. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ξάνθη, δεν θα είναι όμως η μοναδική φορά που επισκέπτομαι αυτή την όμορφη πόλη και τους ανθρώπους της».

Η επίσκεψη  ολοκληρώθηκε  με την επίσκεψή τους στο Xanthi Tech Lab, όπου ο υπεύθυνος της δομής κ. Δημήτρης Γιαννακούδης ανέλυσε τις δράσεις κατά την περίοδο της πανδημίας του covid 19, ενώ στη συνέχεια ο Επιτετραμμένος και η Πρόξενος εστίασαν στις ευκαιρίες που ανοίγονται στην περιοχή με την αξιοποίηση  της τεχνολογίας στην αγροκτηνοτροφική παραγωγή και  τις συνεργασίες με τα νέα κέντρα καινοτομίας στη Βόρεια Ελλάδα.