Site icon Xanthi 2

Διδασκαλικός: Αποσύρονται όλα τα ψηφοδέλτια και δεν συμμετέχουν σε ηλεκτρονικές εκλογές

“Καμία συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές της 7ης  Νοεμβρίου 2020” αποφάσισαν τελικά όλες οι παρατάξεις του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, που το Υπουργείο Παιδείας έχει ορισεί να γίνουν ηλεκτρονικά και ημέρα Σάββατο.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Διδασκαλικού  Συλλόγου Ξάνθης αποφάσισε ομόφωνα, μετά και την απόφαση της ΔΟΕ για μη συμμετοχή σε ηλεκτρονικές εκλογές, να προχωρήσει σε απόσυρση των ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της 7ης Νοεμβρίου 2020 καθώς και στον μη ορισμό μελών του Συλλόγου μας για τη συγκρότηση της Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών.

Η επιμονή και  εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για ηλεκτρονική ψηφοφορία σε μέρα αργίας (Σάββατο), αποτελεί αντιδημοκρατική μεθόδευση,  δείχνει ξεκάθαρα από μέρους της,  το πώς αντιλαμβάνεται το διάλογο με τα θεσμικά όργανα και ουσιαστικά στοχεύει στη σχεδιασμένη στοχοποίηση και απαξίωση της συνδικαλιστικής δράσης των εκπαιδευτικών και της παρεμπόδισης έκφρασης και άσκησής της. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου απορρίπτει κατηγορηματικά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις υποκριτικές αιτιάσεις του και επισημαίνει  σύμφωνα και με την απόφαση της ΔΟΕ:

Η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του συστήματος σχετικά με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι απόλυτα δικαιολογημένη και αναδεικνύει μια σειρά προβλημάτων όπως:

Επομένως με βάση τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτυγχάνεται εκείνη η αξιοπιστία του συστήματος που θα διασφαλίζει απόλυτα την ταυτοποίηση του ψηφοφόρου και τη μυστικότητα της ψήφου.

 Είναι φανερό ότι  σκοπός της κυβέρνησης είναι η λειτουργία Συλλόγων και Ομοσπονδιών μόνο  «τύποις» χωρίς μαζικές διαδικασίες, χωρίς την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων με απουσία ζωντανών συζητήσεων, εργαζόμενους εκπαιδευτικούς απομονωμένους, μακριά από τη διά ζώσης διαμόρφωση θέσεων, προτάσεων και αγώνων. Προχωρά στη διαμόρφωση ενός μηχανισμού ελέγχου των εργαζομένων, ακόμα και παρακολούθησης της ψήφου για να συνεχίσει  έτσι ανεμπόδιστα την προώθηση νέων αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών αλλαγών.

Απέναντι σ΄αυτή την επίθεση στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης ν΄ αλλάξει τις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων και, η οποία ξεκινάει από τον θεσμό του αιρετού, ο  οποίος αποτελεί κατάσταση του κλάδου, απαντάμε ενωτικά, δυναμικά, αποφασιστικά  και:

Exit mobile version