Για πρόσωπο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του δημάρχου Νέστου που είναι θετικό τον κορωνοϊό, κάνει λόγο το δημοσίευμα του Kavalanews.gr καθώς και για πάρτι που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, όταν,  συγκεντρώθηκαν άτομα νεαρής ηλικίας από την Καβάλα και τη Θεσαλονίκη σε ορεινό χωριό του Νέστου και ανάμεσα τους υπήρχαν ασθενείς.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης βρέθηκε αρνητικός αλλά, όπως φάνηκε από τα 10 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, υπάρχει σοβαρή συρροή κρουσμάτων στην περιοχή.

«Έχουμε συντονιστεί και κάνουμε τις απολυμάνσεις. Μέχρι στιγμής απολυμάνθηκαν τρία σχολεία, οι υπηρεσίες του Δήμου και θα προχωρήσουμε στην απολύμανση καταστημάτων στη Χρυσούπολη όπως και Πυροσβεστική, Αστυνομία», είπε στο KavalaNews.GR ο δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης.

Μία τάξη σχολείου έκλεισε στην Ν. Καρυά μετά από μόλυνση δασκάλας, ενώ στα νέα κρούσματα περιλαμβάνεται κι ένας διευθυντής σχολείου στην Γραβούνα. Κάποιοι απ’ όσους έχουν επιβεβαιωθεί ως κρούσματα και συμμετείχαν στην παραπάνω συνάθροιση φέρονται να εργάζονται σε καταστήματα της Χρυσούπολης,  κάποια έκλεισαν προληπτικά και γίνονται απολυμάνσεις, σύφμωνα με τον δήμαρχο, ενώ όπως αναφέρουν πολίτες είναι όλα ανοιχτά.