Ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα στην Ξάνθη μπαίνει στο χώρο της παραγωγής χειρουργικών μασκών μιας χρήσης και στην προσπάθεια της αυτοδυναμίας της ελληνικής αγοράς σε αναλώσιμα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Πρόκειται για την εταιρεία Hellenic Medical Supplies, η οποία ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2020 από τον Ηλία Χατζηεφραιμίδη και τους συνεργάτες τους, έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο του ιατρικού εξοπλισμού, των ιατρικών αναλώσιμων υλικών και των ορθοπαιδικών ειδών.

Όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ξάνθη, ενώ η κατασκευή των μασκών πραγματοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο Χώρο Ελεγχόμενης Υψηλής Καθαρότητας | Clean Room, ο οποίος σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και λειτουργεί με τρόπο ώστε να ελέγχεται η εισαγωγή, η παραγωγή και η παραμονή σωματιδίων σε αυτόν και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις προτύπων καθαρότητας και ελέγχων για την παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων (Ι/Π | MD).

Η εταιρεία Hellenic Medical Supplies παράγει αποκλειστικά χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης | Surgical disposable face masks Τύπου ΙΙ οι οποίες συμμορφώνονται με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 14683:2019 και σύμφωνα με αυτό, οι μάσκες Τύπου ΙΙ BFE ≥98% φιλτράρουν τα βακτήρια σε ποσοστό ≥98%.

Προορίζονται κυρίως για χρήση από τους επαγγελματίες υγείας σε αίθουσες χειρουργείου ή άλλες ιατρικές εργασίες με παρόμοιες απαιτήσεις, αλλά και για χρήση από ασθενείς, άλλους επαγγελματίες ή πολίτες στη διάρκεια της εκτέλεσης των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και των κοινωνικών συναναστροφών τους για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης λοιμώξεων, ιδιαίτερα σε καταστάσεις επιδημίας ή πανδημίας.

Επιπλέον, οι μάσκες της εταιρείας είναι τριών στρώσεων (non woven fabrics και  meltblown filter), υποαλλεργικές, διαθέτουν μαλακά ελαστικά κορδόνια για εύκολη στήριξη στα αυτιά, μαλακό πλαστικό έλασμα για άνετη στήριξη στη μύτη και κάθε μάσκα φέρει το σήμα γνησιότητας masks.gr, το οποίο παράλληλα καθοδηγεί τον χρήστη στη σωστή εφαρμογή της στο πρόσωπό του. Διατίθενται στην αγορά σε χάρτινη συσκευασία των 50 και 20 τεμαχίων, η οποία φέρει την ενδεδειγμένη σήμανση χρήσης και αποθήκευσής τους.

Η παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας ξεπερνά τις 2.000.000 μάσκες/μήνα και στόχος της είναι η διάθεση των προϊόντων της στην ελληνική και στις διεθνείς αγορές μέσω των δικτύων πώλησης ιατροτεχνολογικών και συναφών προϊόντων και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της www.masks.gr