Ανησυχία, προκαλεί, το ύποπτο κρούσμα φοιτήτριας στο ΔΠΘ από την Ορεστιάδα, η οποία παρακολούθησε μάθημα μαζί με άλλους φοιτητές ενώ μέλη της οικογένειάς της έχουν βρεθεί θετικά.

Για το λόγο αυτό, ο καθηγητής και οι 26 συμφοιτητές της, μετέβησαν προληπτικά στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για τη διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών τεστ. Αρχικά το Πανεπιστήμιο ζήτησε την έλευση κλιμακίου του ΕΟΔΥ, όμως τελικά αποφασίστηκε η λύση της μεταφοράς τους στο ΠΓΝΑ. Οι πληροφορίες πάντως, παραμένουν συγκεχυμένες, αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Παράλληλα, αυξάνεται και πάλι ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Εχθές έγιναν τρεις νέες εισαγωγές, μίας γυναίκας 79 ετών από την Αλεξανδρούπολη, μιας ακόμα γυναίκας, 71 ετών από τον Ροδίτη Κομοτηνής και ενός 59χρονου από τη Δράμα. Δόθηκαν, όμως, και δύο εξιτήρια, σε έναν 41 ετών άνδρα από την Αλεξανδρούπολη και σε έναν 74χρονο από τη Δράμα. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σήμερα στο νοσοκομείο είναι 15. Από αυτούς, οι 8 βρίσκονται στη Μονάδα Covid-19, πέντε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Χ. Σαμουρίδου από την ΕΡΤ Ορεστιάδας.