Την Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη επισκέπτεται το Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Πρωθυπουργού και τοπικών βουλευτών και φορέων, παρουσία  του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό Α ΣκέρτσοΥ , του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού της Προεδρείας της Κυβερνήσεως κ. Κοντογεώργη και του Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Νέζη.
Συμμετείχαν οι βουλευτές της ΝΔ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Περιφερειάρχης της ΑΜΘ Χ. Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Πέτροβιτς.
Σύμφωνα με την βουλευτή Σπύρο Τσιλιγγίρη: “Στην τηλεδιάσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση για την Θράκη, την ανάγκη ενδυνάμωσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου , τη βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις αυτής στις τοπικές κοινωνίες. Στην τοποθέτηση μου ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για τις χθεσινές καταστροφές εξαιτίας της θεομηνίας που έπληξε αγροτεμάχια και ποιμνιοστάσια της ΠΕ Ξάνθης. Επιπρόσθετα αναφέρθηκα στην ανάγκη ολοκλήρωσης των αναδασμών , την επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών προς ολοκλήρωση του Αρδευτικού Συστήματος καθώς και την παροχή κινήτρων για την χρήση γεωθερμίας σε ευρεία κλίμακα.
Τόνισα ακόμη την επιτακτική ανάγκη αλλαγής του ασφυκτικού πλαισίου που δημιουργούν τόσο η Natura όσο και η Συνθήκη Ραμσάρ ,εμποδίζοντας την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και στερώντας τη δυνατότητα στη Θράκη να αναπτύξει μια ισχυρή τουριστική βιομηχανία , ικανή να μετατρέψει τη περιοχή μας από άξονα διέλευσης σε τουριστικό προορισμό. Η Ανάπτυξη της ΑΜΘ αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της παρούσας Κυβέρνησης και προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται μεθοδικές κινήσεις έτσι ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της ΑΜΘ σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.”