Site icon Xanthi 2

Παρατηρήσεις ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ για το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας

Σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ , επισημαίνει:

Μη επιστρεπτέα ενίσχυση για τις επιχειρήσεις της Α.Μ.Θ.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. πρόσκληση για ενίσχυση των επιχειρήσεων με σκοπό την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19. Οπωσδήποτε, η προοπτική οποιασδήποτε ενίσχυσης σ’ αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική συγκυρία είναι ευπρόσδεκτη από το σύνολο των επιχειρηματιών, οι οποίοι, έτσι κι αλλιώς, έχουν λάβει ψίχουλα από την κυβέρνηση. 

Η πρόσκληση αυτή, ωστόσο, δεν έφερε τα αναμενόμενα αισθήματα ανακούφισης στους χιλιάδες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Δυστυχώς, η πρόσκληση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.:

Οι παραπάνω επισημάνσεις εκτιμούμε ότι πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν και άμεσα να τροποποιηθούν ή να διευκρινιστούν, ώστε να ενισχυθούν ουσιαστικά οι επιχειρήσεις. Επιβάλλεται να ενισχυθούν με περισσότερα χρήματα οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, έχοντας πάντα ως δικλείδα ασφαλείας τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε αυτές. 

Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ότι η ενίσχυση των επιχειρήσεων επιβάλλεται να γίνεται με ενιαία κριτήρια για όλες τις περιοχές της χώρας, ώστε να αποφεύγονται οι ανισότητες. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας : ο συντονισμός των ενεργειών και η διάχυσή τους στις περιφέρειες.

Με την ίδια λογική, σε επίπεδο περιφέρειας είναι επιβεβλημένο κάθε τέτοια κίνηση να προκύπτει μετά από διαβούλευση, ώστε να τοποθετείται επ’ αυτής ο επιχειρηματικός κόσμος. Είναι επομένως ανησυχητικό το γεγονός ότι η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. ανακοίνωσε την πρόσκληση χωρίς καμία διαβούλευση με τους επιχειρηματίες. Ίσως τότε να είχαν αποφευχθεί οι τρανταχτές αστοχίες.

 

Exit mobile version