ΣΕ ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Ξάνθης σημειώνει:

Μαζική εξόρμηση πραγματοποίησαν μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ σήμερα το πρωί στο κέντρο της Ξάνθης. Ξεκινώντας από τα γραφεία της  Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης κατέληξαν στην Κεντρική Πλατεία όπου ανάρτησαν πανό και μοίρασαν πλατιά την παρκάτω ανακοίνωση της ΤΕ Ξάνθης του Κόμματος και του ΤΣ Ξάνθης της ΚΝΕ. Η ανακοίνωση κατήγγειλε στον ξανθιώτικο λαό το όργιο καταστολής και αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ και κατέληγε σε κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση των σωματείων την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 6:30΄μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας  και την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της 15ης Οκτώβρη.

ΟΧΙ στον αυταρχισμό και την καταστολή

Η κυβέρνηση εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν.

Μόνο χτες 2 φορές  οι δυνάμεις των ΜΑΤ εξαπέλυσαν απροκάλυπτες επιθέσεις.

Το πρωί εναντίον χιλιάδων μαθητών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Παιδείας για να διαδηλώσουν τα δίκαια αιτήματά τους για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας. Αφού έπεσαν στο κενό οι συκοφαντίες, οι εκβιασμοί και οι απειλές, η κυβέρνηση της ΝΔ επιστράτευσε τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι σε 15χρονα και 17χρονα παιδιά, αξιοποιώντας και ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με το μαθητικό κίνημα.

 Το απόγευμα ενάντια στη συγκέντρωση σωματείων και φορέων που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στη μαθητική διαδήλωση. Μάλιστα, αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να κάνουν και συλλήψεις εργαζομένων, οι οποίες αποτράπηκαν ύστερα από παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ.Κατσώτη.

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, μέρα παλλαϊκής απαίτησης σε όλη τη χώρα και στη συγκέντρωση χιλιάδων διαδηλωτών  στο Εφετείο για να μπουν οι ναζί στη φυλακή, το γνωστό και επαναλαμβανόμενο σκηνικό, με τα ΜΑΤ να επιτίθενται με δακρυγόνα και αύρες σε αυτή τη μεγαλειώδη λαϊκή διαδήλωση, με προφανή σκοπό να τη διαλύσουν. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο έχουν τεράστιες ευθύνες. Καμία δικαιολογία και κανένα άλλοθι από τη δράση μιας ολιγάριθμης προβοκατόρικης ομάδας δεν μπορεί να κρύψει αυτό που είδε όλος ο κόσμος κι έζησαν οι χιλιάδες διαδηλωτές. Σε πείσμα όσων ενοχλήθηκαν από το αποτέλεσμα της δικαστικής απόφασης και από τη μεγαλειώδη διαδήλωση, αυτό το σχέδιο έπεσε στο κενό, η συγκέντρωση συνεχίστηκε και οι χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν μεταφέροντας μήνυμα αισιοδοξίας και ανάτασης σε όλη την Αθήνα

Ενώ λίγες μέρες πριν, στις 30 Σεπτέμβρη οι άνδρες των ΜΑΤ, ενεργώντας προφανώς με εντολή της κυβέρνησης, επιτέθηκαν στους …«ήρωες» υγειονομικούς που διεκδικούσαν το αυτονόητο -τη μόνιμη και σταθερή εργασία- προκειμένου να τους εμποδίσουν να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη συγκέντρωσή τους στο δρόμο, μπροστά από το υπουργείο. Στο πλαίσιο της καταστολής, οι αστυνομικές δυνάμεις επιστράτευσαν χημικά, δακρυγόνα και γκλομπς προκειμένου να περιορίσουν τους εργαζόμενους στο πεζοδρόμιο. Μάλιστα οι άνδρες των ΜΑΤ σχημάτισαν φραγμό απέναντι στους διαδηλωτές, για τον περιορισμό της συγκέντρωσης στο πεζοδρόμιο. Επιβεβαιώθηκε  ότι η εφαρμογή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων με γκλομπς, χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ στόχο έχει το εργατικό – λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται και διεκδικεί, όπως οι γιατροί και νοσηλευτές που δίνουν σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες τη μάχη για την υγεία του λαού και όχι οι “περιθωριακές μειοψηφίες”, όπως έλεγε η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την ψήφιση του νόμου.

Η κυβέρνηση βάζει απέναντι τον εχθρό λαό με περιορισμό των κοινωνικών, δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με ένταση της εκμετάλλευσης, ξεζούμισμα των εργαζομένων, διαρκή υποβάθμιση της Υγείας, της Πρόνοιας, της προστασίας του λαού για να υλοποιήσει απρόσκοπτα τις αξιώσεις του κεφαλαίου.

 

Η κυβέρνηση γελιέται αν νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες

Απέναντι στην τρομοκρατία ο λαός θα δυναμώσει τους αγώνες.

 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση των σωματείων την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 18:30΄στην πλατεία Ελευθερίας και στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη 15 Οκτώβρη