Με επίθεση στην ΟΙΕΛΕ, η Σχολική Εφορεία του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης απαντά στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ και τις κατηγορίες ότι οργανώνονται επικίνδυνες κατάστασεις:

Αναλυτικά η ανακοίνωση της σχολικής Εφορείας:
Είναι γνωστό σ´όλους η εχθρική στάση της ΟΙΕΛΕ, που στα πλαίσια της δήθεν συναδελφικής αλληλεγγύης αυτοχρίσθηκε προστάτιδα του «καθηγητή μαθηματικών» του οποίου  δικαιολογημένα λύθηκε η σύμβαση εργασίας στις 7 Οκτωβρίου 2016 από την τότε ιδιοκτήτρια του σχολείου μας και  διαδίδει σκόπιμα μέσο του τοπικού τύπου της πλειονότητας, ψευδείς ειδήσεις και συκοφαντεί την τότε ιδιοκτήτρια και τώρα την σχολική εφορεία. 
Ως σχολική εφορεία, δώσαμε ξεκάθαρη  απάντηση σ´αυτές τις ψευδείς ειδήσεις και συκοφαντίες με την από 11 Σεπτεμβρίου δελτίου τύπου μας και επισημάναμε ότι μέχρι την αλλαγή του καθεστώτος του σχολείου η πρώην ιδιοκτήτρια και τώρα η σχολική εφορεία λειτουργεί στα πλαίσια του δικαίου και ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας.
Ο ισχυρισμός μας αυτός επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά με την υπ αριθμ. 284 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θράκης που δημοσιεύθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020. Με την εν λόγω απόφαση επισημάνθηκε ότι ο «καθηγητής» δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο μας.
Πλέον αναμένουμε να συμμορφωθούν οι αρμόδιες αρχές με την δικαστική  απόφαση και να δεχθούν την πρόσληψη νέου μαθηματικού στο σχολείο μας. Η αντίθετη περίπτωση θα σημαίνει μη συμμόρφωση με ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ δικαστική απόφαση  και θα αποτελεί μια απαράδεκτη στάση.
Με εκτίμηση προς την κοινή γνώμη