Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε την Πέμπτη η Φωτεινή Βλαχοπούλου, μητέρα του εκδότη Σταύρου Βλαχόπουλου και σύζυγος του αείμνηστου επίσης Κώστα Βλαχόπουλου, της ιστορικής Φωνής της Ξάνθης.

Την εξόδιο ακολουθία στον ΙΝ της Του Θεου Σοφίας έψαλε ο Μητροπολίτης Ξάνθης που μετέφερε και τα συλλυπητήρια του Μητροπολίτη Κομοτηνής.

Ο γιος της Φωτεινής Βλαχοπούλου, Σταύρος Βλαχόπουλος αποχαιρέτησε τη μητέρα του με το εξής κείμενο:

“Είναι στιγμές που δεν βρίσκεις λόγια… Είναι στιγμές που παγώνει το αίμα… Αντίο Μητέρα…”

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τα όσα νιώθεις όταν χάνεις τον άνθρωπο που σε έφερε στον κόσμο και θυσίασε τη ζωή του για τη δική σου.

Είναι στιγμές που δεν βρίσκεις λόγια, να περιγράψεις το κενό που υπάρχει στη ζωή σου όταν χάνεις τη Μητέρα σου. Το αίμα παγώνει, τα δάκρυα στέρεψαν, το βάρος στην ψυχή παραμένει και σε στοιχειώνει για την υπόλοιπη ζωή.

Ξέρεις πως δεν θα είναι εκεί να σε ακούσει, να σου δώσει ένα φιλί, να σε πάρει τηλέφωνο για καλημέρα και για καληνύχτα, να τρέξεις να τη βοηθήσεις.

Ξέρω πως ησύχασε η ψυχή της και ο Θεός αποφάσισε να την ξεκουράσει μιας και ταλαιπωρήθηκε αρκετά στη ζωή της, όμως δε το έβαλε κάτω, πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή, πάλεψα και εγώ μαζί της όμως το θέλημα του Θεού είναι πάνω από όλα.

Αντίο Μητέρα και να ξέρεις πως ήσουν, είσαι και θα είσαι ζωντανή πάντα μέσα στην καρδιά μου. Σου υπόσχομαι να τηρήσω πιστά τα όσα μου έγραψες ως τελευταία σου επιθυμία και πως κάθε μέρα θα αισθάνομαι την παρουσία σου κοντά μου. Θέλω από εκεί ψηλά να με συγχωρέσεις για τις στιγμές που σε πίκρανα.

Ο μονάκριβος σου όπως με έλεγες

Σταύρος