Με τους πανηγυρισμούς, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια, και πορεία, γιόρτασαν οι πολίτες στην Ξάνθη τη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος.

Οργανώσεις, ο σύλλογος φοιτητών και πολιτικά κόμματα, αμέσως μετά, ξεκίνησαν πορεία σοτυς δρόμους της πόλης, γιορτάζοντας την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Χρυσής Αυγής, που πιστοποιεί τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης και τη δράση των μελών της.

Η Ξάνθη άφησε το στίγμα της από το 2012

Η Ξάνθης είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, όπου επιτεύχθηκε καταδίκη χρυσαυγίτη για την επίθεση εναντίον εκπαιδευτικού το 2012 ενώ, τον Απρίλιο του 2013, είχε πραγματοποιηθεί η πλέον μαζική κινητοποίηση, περίπου 5.000 πολιτών με διακομματικό κάλεσμα, ενάντια στα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας και επιθέσεων από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ειδικότερα σε μειονοτικούς.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα από  εκείνη την κινητοποίηση, στην πρώτη σειρά είναι εκπρόσωποι όλων σχεδόν των πολιτικών κομμάτων – πλην της ΝΔ- και μεταξύ τους και ο αείμνηστος πλέον Κώστας Δέλκος.