Μια σειρά από οργανώσεις και σύλλογοι έχουν απευθύνει καλέσματα για συγκέντρωση στην πλατεία την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης για τη δίκη της Χ.Α. στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, στις 10.30 σήμερα.

ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης, σύλλογοι φοιτητών, πολιτικά κόμματα, οργανώσεις βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς.

Στο κέντρικό κάλεσμα η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης, αναφέρει:

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη ξεσηκωνόμαστε, απεργούμε και διαδηλώνουμε με συγκέντρωση στις 10.30πμ στην Κεντρική την ώρα που στο Εφετείο θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Καμία επανάπαυση. Να μην επιτρέψουμε να πέσει στα μαλακά η ηγεσία του ναζιστικού μορφώματος και τα στελέχη που με εντολές του αρχηγικού πυρήνα δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, επιτέθηκαν κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τους Αιγύπτιους αλιεργάτες αλλά και εκατοντάδες άλλους μετανάστες και αγωνιστές κινημάτων με μαχαίρια και ρόπαλα. Ξεσηκωνόμαστε γιατί αν πέσουν στα μαλακά, αν η εγκληματική οργάνωση μείνει ατιμώρητη, θα επανέλθει το καθεστώς ασυλίας από την Αστυνομία για την εγκληματική τους δράση, θα πάρουν 8 εκατομμύρια από την παγωμένη κρατική χρηματοδότηση και θα βγάλουν ξανά τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές για να τρομοκρατούν. Να στείλουμε μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε μια τέτοια συγκάλυψη της δολοφονικής δράσης των νεοναζί. Η καταδίκη των νεοναζί θα δώσει την ώθηση στο αντιφασιστικό κίνημα για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την πλήρη διάλυση όλων των φασιστικών ομάδων που σηκώνουν κεφάλι επειδή η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ με την ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων τους ανοίγει το δρόμο από τα νησιά μέχρι τα Καμένα Βούρλα. Οι απόγονοι των ναζί του Χίτλερ που οδήγησαν στο Άουσβιτς εκατομμύρια και εξόντωσαν χιλιάδες στα μαρτυρικά χωριά στην Ελλάδα όπως τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, τη Βιάνο, το Χορτιάτη κλπ, “η σπορά των ηττημένων του 1945” όπως αποκαλούσε τους χρυσαυγίτες δολοφόνους ο φύρερ Μιχαλολιάκος, πρέπει να έχουν την ίδια τύχη με τους προγόνους τους. Να πάνε τώρα φυλακή, να τους τσακίσουμε, να τους στείλουμε εκεί όπου ανήκουν, στους υπονόμους.”

Την Τρίτης εξάλλου στην κεντρική πλατεία πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών φοιτητών αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: