Με δήλωση του μέλους ΔΣστη ΔΕΥΑΞ Φάνη Παπαδάκη, που έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη Ξάνθη για Όλους συνεχίζεται η κόντρα με τον Πρόεδρο της επιχείρησης Ιπποκράτη Καμαρίδη για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Αναλυτικά:

“Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ξάνθης, κύριος Καμαρίδης Ιπποκράτης, μου έκανε για ακόμη μία φορά την τιμή να ασχοληθεί με την ταπεινότητά μου σε μία συνέντευξη σε ηλεκτρονικό μέσο της Ξάνθης, στην οποία, προφανώς εκπροσωπώντας και τον Δήμαρχό του και τη Δημοτική Αρχή που τον διόρισε στη θέση του Προέδρου, καταφέρεται προσβλητικά και με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς απέναντι στην επαγγελματική μου ιδιότητα, θίγοντας κατάφορα την προσωπικότητά μου, ενοχλημένος από τις απόψεις και τις θέσεις μου, που έχω το σθένος και την υποχρέωση να εκφράζω και δημόσια με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου και του μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ.
Εξ ιδίων όμως κρίνει τα αλλότρια ο κύριος Καμαρίδης. Έχοντας επιλέξει μάλλον στην προηγούμενη θητεία του ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ να έχει διακοσμητικό ρόλο -θεωρώντας λανθασμένα πως αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης- και αναμένοντας να έρθει η ώρα να διοικήσει για να καταδείξει το νέο και σύγχρονο ήθος και ύφος διοίκησης!
Φτάνει μάλιστα στο σημείο να διαστρεβλώνει, κατά το δοκούν και για τη δημιουργία εντυπώσεων, τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών ή στην καλύτερη περίπτωση να μην καταλαβαίνει αυτά που διαβάζει, αναφέροντας πως:
«Ο κύριος Παπαδάκης αν και δάσκαλος προφανώς δεν διαβάζει τις προσκλήσεις που στέλνουμε, γιατί επάνω επάνω και στην αρχή έχουμε βάλει την εγκύκλιο, η οποία έχει έρθει πριν από 5 ημέρες και η οποία ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ αυτά τα Διοικητικά Συμβούλια μέχρι το τέλος του χρόνου». (xanthipost.gr/1-10-2020)
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική και μία:
«Με τις ανωτέρω σχετικές εγκύκλιους της υπηρεσίας μας, διευκρινίστηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τα συλλογικά όργανα των δήμων (δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, συμβούλια κοινότητας), συνεδριάζουν ΕΙΤΕ δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, ΕΙΤΕ μέσω τηλεδιάσκεψης, ΕΙΤΕ δια περιφοράς.» (Εγκύκλιος ΥΠΕΣ 60249/22-9-20)
Ίσως τελικά ο αξιότιμος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ χρειάζεται να ξανακαθίσει στα θρανία ή να αρχίσει να συναναστρέφεται περισσότερο με δασκάλους, που όπως φαίνεται τους έχει εντελώς παρεξηγημένους.
Επί της ουσίας όμως καμία απάντηση. Ούτε για την υψηλή αξία του νερού στην πόλη μας, ούτε για τις απευθείας αναθέσεις, ούτε για τα θέματα που έχει θίξει ο Νομικός Σύμβουλος, ούτε για τη συμφωνία με τη ΔΕΥΑ Νέστου, ούτε για την πορεία της δικαστικής διαμάχης, ούτε για τους ισολογισμούς που από 1/6/2020 περιμένω ακόμη να μου χορηγηθούν, ούτε για το αίτημά μας για μείωση κατά 35% των λογαριασμών ύδρευσης όλων των επιχειρήσεων του Δήμου μας για το 2020, το οποίο του υπενθυμίζω ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αλήθεια κύριε Πρόεδρε, αναφέρατε στη συνέντευξή σας πόσο κόστισε στους Δημότες η ιστοσελίδα την οποία συνέχεια επικαλείστε;
Και φυσικά το γνωστό τέχνασμα πως ο κύριος Παπαδάκης και η αντιπολίτευση αρνούνται να ψηφίσουν τα έργα μόνο θυμηδία προκαλεί. Ενημερώνω λοιπόν τον κύριο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ πως ο κύριος Παπαδάκης και η Δημοτική Παράταξη την οποία εκπροσωπεί δεν αρνείται να ψηφίσει τα έργα που πρέπει και οφείλει να προγραμματίζει και να εκτελεί η ΔΕΥΑΞ. Οφείλει όμως να ρωτά, να ελέγχει και να κρίνει τις αποφάσεις, το κόστος και την αποτελεσματικότητα, ακόμη και αν έτσι θίγεται το αλάθητο του Προέδρου του Δ.Σ.
Ο κύριος Παπαδάκης, όσο και εάν αυτό ενοχλεί τον κύριο Καμαρίδη, θα συνεχίσει να πράττει ευσυνείδητα αυτό για το οποίο ψηφίστηκε από τους Δημότες. Να συμμετέχει, να εκφράζει την άποψή του, να ενημερώνει τους Δημότες, να συμφωνεί ή να διαφωνεί στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας.
Τους προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τους απέφυγα και θα συνεχίσω να τους αποφεύγω. Τα ευφυολογήματα χαμηλής αισθητικής και παλαιάς ξεπερασμένης κοπής επίσης. Όμως σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψω στον κύριο Καμαρίδη να απευθύνεται προς το πρόσωπό μου με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, που δεν συνάδουν ούτε με την επαγγελματική, ούτε με τη συνδικαλιστική μου πορεία χρόνων και πάνω απ’ όλα θίγουν την προσωπικότητά μου και διαταράσσουν την προσωπική και οικογενειακή μου γαλήνη!
Δεν θα κάνω καν τον κόπο να αναφερθώ ούτε να επιστρέψω τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς περί άδειων ή ξεγάνωτων τενεκέδων, επιτρέποντας στον εαυτό μου να πέσει τόσο χαμηλά.
Αρχή άνδρα δείκνυσι!”