Επιστολή για τα Μέτρα Πρόληψης Διασποράς COVID-19 στην ΠΕ Ξάνθης κοινοποιεί ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Αμοιρίδης.

Κε Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης,

Η Ξάνθη ήταν από τις πρώτες περιοχές που είχε ιδιαίτερα προβλήματα από τον κορωνοϊό. Σήμερα η κλίμακα που το ζήσαμε αποτελεί παρελθόν, όμως το πρόβλημα δεν παύει να είναι ακόμη ενεργό και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην ξαναπαρουσιάσει έξαρση στην περιοχή μας. Οι συνέπειες δεν είναι παρελθόν και δεν πρέπει να δημιουργηθούν λόγοι να γίνουν ακόμη πιο οδυνηρές για όλους μας. Για αυτό και επιπλέον των γενικότερων μέτρων και οδηγιών που πρέπει που πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και της πολιτικής προστασίας, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο εξής :

Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και φυσικά στα τμήματα της Ξάνθης. Χιλιάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα θα έρθουν να παρακολουθήσουν, όπως είναι φυσιολογικό, τα μαθήματα τους. Πολλοί προέρχονται από μέρη που σήμερα παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο και συνεπώς θα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες κάποιοι εξ αυτών να είναι φορείς. Εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας είναι επίσης πιθανό να μην εμφανίζουν συμπτώματα. Συνεπώς είναι στατιστικά βέβαιο ότι θα υπάρξει αυξημένη πιθανότητα της διασποράς του ιού στη Ξάνθη, μέσω των εκπαιδευτικών αλλά και κοινωνικών δραστηριοτήτων τους.

Προτείνω να ενεργοποιήσετε άμεσα το συντονιστικό όργανο για αυτό το σκοπό ως έχετε αρμοδιότητα, καλώντας να συμμετάσχει σε αυτό απαραίτητα και η διοίκηση του ΔΠΘ, ώστε να συζητηθεί και να εφαρμοσθεί σχέδιο ενεργειών για την πρόληψη και περιορισμό διασποράς του COVID-19 στη Ξάνθη. Νομίζω ότι μεταξύ άλλων, ένα πρώτο μέτρο είναι ο άμεσος προληπτικός έλεγχος των φοιτητών με διαγνωστικά τεστ. Θα προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις για όλους μας. Η επανάληψη φαινομένων της άνοιξης δεν πρέπει να αφήσουμε να επαναληφθούν στην περιοχή μας.

Ξάνθη 02/Οκτ/2020

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Αμοιρίδης / Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης