Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης, αναφέρει:

Την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη στις 12 περίπου το μεσημέρι η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης προχώρησε στην προσαγωγή δύο μελών της ΚΕΕΡΦΑ που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για τα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που οργανώνονται στο Εφετείο και Πανελλαδικά στις 7 Οκτώβρη, τη μέρα της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής. Οι δύο αντιφασίστες κρατήθηκαν τουλάχιστον μία ώρα στο αστυνομικό τμήμα με πρόσχημα ότι αναζητούνταν ο ιδιοκτήτης παρακείμενου καταστήματος στην περιοχή του Πούρναλικ, που είχε προβεί σε τηλεφωνική καταγγελία.

Το κλίμα αντιφασιστικού ξεσηκωμού και απεργιακής κινητοποίησης είναι λογικό να ανησυχεί την αστυνομία που για πολλά χρόνια κάλυπτε και στήριζε την εγκληματική της δράση της ναζιστικής οργάνωσηςΤα ρατσιστικά αίσχη του Μητσοτάκη με τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης-φυλακές, το κυνήγι προσφύγων και τις παράνομες απελάσεις στα σύνορα, αλλά και τα πογκρόμ κατά μεταναστών εργατών όπως στο Τυμπάκι είναι θερμοκήπιο για την ανασύνταξη των φασιστών και την καλλιέργεια δεσμών των φασιστικών συμμοριών με την αστυνομία.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής μπορεί να βάλει φρένο σε όλες τις φασιστικές συμμορίες, από την Λέσβο μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας, τις οποίες αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού, για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ και των ΕΑΑΚ το Σάββατο 3 Οκτώβρη στις 7μμ στο Πολυτεχνείο με το Θανάση Καμπαγιάννη από την Πολιτική Αγωγή και ομιλητές από τα τοπικά σωματεία και το σύλλογο φοιτητών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, μέλη της μειονότητας και του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος και κάθε δημοκρατικό πολίτη να δώσουν μαζικά το παρών στο μεγάλο αντιφασιστικό-απεργιακό συλλαλητήριο καταδίκης των νεοναζί δολοφόνων την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10.30πμ στην Κεντρική Πλατεία.

ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης