Δύο νέα έργα υποδομής για το Δήμο Αβδήρων συνολικού προϋπολογισμού 3.940.000€ στο  Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»  του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αβδήρων:

Το πρώτο αφορά την ένταξη του έργου με τίτλο «Κατασκευή κτιρίου αιθουσών διδασκαλίας δημοτικού σχολείου Διομήδειας» με προϋπολογισμό 1.490.000€. Πρόκειται για την ανέγερση ενός διώροφου κτιρίου 700τ.μ. στον αύλειο χώρο του υπάρχοντος δημοτικού σχολείου της Διομήδειας με επτά αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους (χώροι υγιεινής, αποθήκες, κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρας και μηχανοστάσιο αντλιών θερμότητας). Επίσης το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού των αιθουσών διδασκαλίας της νέας πτέρυγας του δημοτικού σχολείου, προμήθεια εξοπλισμού για άτομα με ειδικές ανάγκες, ηχητικό και αθλητικό εξοπλισμό.

Το δεύτερο αφορά την ένταξη του έργου με τίτλο «Διευθέτηση υδατορεμάτων Δήμου Αβδήρων» με προϋπολογισμό 2.450.000€. Αντικείμενο του έργου είναι η διευθέτηση δύο υδατορεμάτων στον οικισμό Λευκόπετρας και η διευθέτηση του κεντρικού χειμάρρου Γενισέας. Συγκεκριμένα αφορά τη διευθέτηση του κεντρικού χειμάρρου Γενισέας συνολικού μήκους περίπου 1.500 μέτρων και προβλέπεται η κατασκευή κλειστών και ανοιχτών διατομών από σκυρόδεμα και η εκβάθυνση της κοίτης του χειμάρρου. Ακόμα θα διευθετηθούν δύο υδατορέματα στον οικισμό Λευκόπετρας με την διαμόρφωση σταθερής διατομής από συρματοκιβώτια και κιβωτοειδούς οχετούς. Στόχος των έργων είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών του Δήμου μας.