Πρωταγωνιστής σε μια απίστευτη υπόθεση είναι ο Δήμαρχος Τοπείρου, καθώς με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον  βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη, ότι επιχειρεί να αποσπάσει υπάλληλο του Δήμου, που χαρακτηρίζει απαραίτητη για την υλοποίηση έργων του Δήμου.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ζήλος να μην αποσπαστεί η υπάλληλος και η πρωτοφανής επίθεση στο βουλευτή, οφείλονται σε προσωπική αντιδικία με την υπάλληλο που είναι σε δυσμένεια για χρόνια στο Δήμο.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία του Δημάρχου Τοπείρου Ν. Ξάνθης, που αφορά στην προσπάθεια απόσπασης υπαλλήλου του Δήμου μας, στο Γραφείο του Βουλευτή Ν. Καβάλας κ. Μακάριου Λαζαρίδη. 

Ο Δήμος Τοπείρου είναι ήδη υποστελεχομένος και παρουσιάζει γενικότερη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, γεγονός που δυσχεραίνει την διεκπεραίωση διαδικασιών κατά την καθημερινή λειτουργία του. Παρόλα αυτά το στελεχιακό δυναμικό που υπηρετεί στο Δήμο μας στέκεται αρωγός και καταβάλει μεγάλη προσπάθεια με σκοπό την εύρυθμη εξυπηρέτηση των πολιτών, καλύπτοντας παράλληλα ποικίλα εργασιακά καθήκοντα.

Σήμερα, ο Δήμος μας έχει δρομολογήσει σειρά συγχρηματοδοτούμενων έργων και παρεμβάσεων καίριας σημασίας άνω των 9 εκ. ευρώ, όπως 1) Αντικατάσταση Κεντρικού Αγωγού Ύδρευσης Δήμου Τοπείρου, 2) Αντικατάσταση Εσωτερικών Τμημάτων Δικτύου  Μαγγάνων – Ερασμίου 3) Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης ΔΚ  Αβάτου και Ολβίου 4) Επισκευή – Διαμόρφωση Γηπέδου Αβάτου 5) Αναβάθμιση Γηπέδου Ερασμίου, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και απαιτούν συγκεκριμένες ομάδες διαχείρισης και παρακολούθησης για την ομαλή υλοποίηση τους. 

Ενδεχόμενη απόσπαση υπαλλήλου θα έχει σαν συνέπεια την περαιτέρω απώλεια διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου μας σε παρεμβάσεις που υλοποιούνται, καθώς και σε όσες πρόκειται να ακολουθήσουν.

Είναι γνωστό ότι υποχρεούμαστε και έχουμε προβεί επανειλημμένα στην σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με άλλους Φορείς με σκοπό την υποστήριξη των υπηρεσιών μας σε θέματα προμηθειών – υπηρεσιών – μελετών – έργων, καθώς ο Δήμος μας δεν διαθέτει την απαιτούμενη τεχνική επάρκεια για την υλοποίηση του προγράμματος μας.

Η προσπάθεια και εμμονή του κ. Μακάριου Λαζαρίδη να αποσπάσει υπάλληλο του φορέα μας, που κατέχει ειδικότητα η οποία μπορεί να συμβάλει στην αναπτυξιακή στρατηγική του Δήμου μας, μπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία. 

Για το λόγο αυτό αντιδρούμε! 

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον τόπο μας να γυρίσει χρόνια πίσω, ούτε να ριψοκινδυνεύσουμε την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που έχουμε εξασφαλίσει για την περιοχή μας.

Παραθέτουμε απόσπασμα από την παρθενική ομιλία του κ. Λαζαρίδη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όπου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «…Δεν είναι κράτος αυτό! Αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη δεν κάνεις τίποτα. Δεν θα γίνουμε ποτέ Ευρωπαίοι εμείς. Αυτοί, μόνο την καρέκλα τους κοιτάνε. Εμάς δεν μας κοιτάει κανείς. Κάνε με εμένα πρωθυπουργό και θα τα αλλάξω όλα σε μια μέρα…», υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες φράσεις ακούστηκαν κατά κόρον την προεκλογική περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών. 

Και συνέχισε λέγοντας «…Σήμερα ανταποκρινόμαστε σε αυτό για το οποίο παραπονιέται τόσα χρόνια, όλη η Ελλάδα! Σήμερα τους δίνουμε έναν σαφή και χειροπιαστό λόγο να πιστέψουν ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Ότι το κράτος δεν είναι εχθρός. Είναι σύμμαχος. Ότι δεν λειτουργεί για μερικούς, αλλά για όλους. Ότι δεν είναι σκοτεινός θάλαμος δημιουργίας συμφεροντολογικών εξαρτήσεων…».

Περιμέναμε από τον συγκεκριμένο εκπρόσωπο της Πολιτείας να σταθεί αρωγός στην κάλυψη αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι να υποθάλπτει την εύρυθμη λειτουργία «μικρών», ακριτικών και υποστελεχομένων Δήμων!!!