Κριτική στη ΝΔ για τον περιβόητο περιστατικό με την αφαίρεση του όρου “ιστορική” για τη Συμφωνία των Πρεσπών από την κοινή ανακοίνωση των υπουργείων εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ αλλά και του ΚΙΝΑΛ για την κριτική του κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, με ανακοίνωσή του.

Ο διασυρμός της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη με την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών» δεν έχει προηγούμενο.

Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά, μετά τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για την υποκρισία της ΝΔ, η διπλωματία της χώρας να εκλιπαρεί τις ΗΠΑ για να βγάλει ορθή επανάληψη στο κοινό ανακοινωθέν και να απαλείψει τη λέξη «ιστορική», που επιβεβαίωσε την κοροϊδία και τα προεκλογικά ψέματα του κ. Μητσοτάκη.

Η ορθή επανάληψη του ανακοινωθέντος Ελλάδας – ΗΠΑ χειροτερεύει την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη, να κρυφτεί από τα ακροδεξιά στοιχεία του κόμματός του.  Επιβεβαιώνει την τραγελαφική προσπάθειά του να συνεχίσει την ιστορική εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών που κληρονόμησε από τον πατέρα του και διασύρει τη χώρα διεθνώς προκειμένου να αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ. Συνεχίζει να διχάζει τον ελληνικό λαό με τα πολιτικά δεκανίκια του κοινοβουλίου.

Τα υπόλοιπα με τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, όταν και αν βγάλει άκρη με τον κ. Σαμαρά και τους πρώην μακεδονομάχους βουλευτές του και τολμήσει να φέρει προς κύρωση τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία. 

Οι 158 συγγνώμες δε θα είναι αρκετές. Ίσως εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε και τις συγγνώμες του ΚΙΝΑΛ, που θυμήθηκαν να κρίνουν την κυβέρνηση για την ορθή επανάληψη και την απαλοιφή του όρου «ιστορική».

Το ΚΙΝΑΛ, δηλαδή, τώρα συμφωνεί με την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών; Αν κρίνουμε βέβαια από τη χθεσινή ανακοίνωση της τοπικής «οργάνωσης» Ξάνθης, μάλλον! Ρωτήστε και την κ. Γεννηματά όμως καλού κακού.