Σε ανακοίνωσή της η παράταξη Λύρατζη, αναφέρει για τη δίχρονη προσχολική αγωγή:

Η έναρξη των μαθημάτων του νέου σχολικού έτους 2020-2021, βρήκε γονείς και μαθητές μπροστά σε μία μεγάλη και ιδιαίτερα απογοητευτική έκπληξη, σε ότι αφορά την φοίτηση των παιδιών.

Τι αντίκρισαν λοιπόν γονείς και παιδιά ;

  • Την ύπαρξη τσιμεντένιων βάσεων, όπου υποτίθεται ότι ΘΑ τοποθετηθούν οι αίθουσες, που  ΘΑ  στεγάσουν τα παιδιά, χωρίς καμία φύλαξη αυτών των χώρων απέναντι στα παιδιά , που αναγκάζονται να παίζουν  πάνω σε αυτές, αφού αυλή πλέον δεν υπάρχει.
  • Την ΥΠΌΣΧΕΣΗ τοποθέτησης νέων αιθουσών τύπου προκάτ, με την προφανή χρήση κλιματιστικού ως μέσου θέρμανσης. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποφυγής μετάδοσης του covid-19 αναφέρουν  ότι η χρήση των κλιματιστικών έχει κριθεί ότι ευνοεί την μετάδοση του κορονοϊού σε κλειστούς χώρους.
  • Την τοποθέτηση χημικών τουαλετών τύπου εργοταξίου στο προαύλιο των σχολείων, όπου υποτίθεται ότι θα εξυπηρετούνται τα παιδιά, κίνηση επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και υγειονομικά, λαμβανομένου υπόψη και του νεαρού της ηλικίας των νηπίων. 

Υποχρεώνουν νήπια να “στοιβαχθούν”  προσωρινά σε χώρους υποδοχής κτιρίων σε προθαλάμους σχολείων, σε αίθουσες δημοτικών σχολείων, σε κτίρια εντός του αύλειου χώρου των νηπιαγωγείων και σε γυμναστήρια. 

Η Δημοτική Αρχή φυσικά στάθηκε “κατώτερη των περιστάσεων”, αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη των παιδιών, επιλέγοντας ουσιαστικά να “πετάξει” τα παιδιά από δω και από κει, προσφέροντάς τους  «μάθηση» σε χώρους που ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν υπάρχουν, με την χρήση χημικών τουαλετών τύπου «Αποκριάτικων εκδηλώσεων».

Δεν έλειψε βέβαια και η φωτογραφία  των υπευθύνων της κατάστασης αυτής, οι οποίοι με χαμόγελο που δεν μπορεί να κρυφθεί ούτε από την μάσκα, συνάντησαν την Υφυπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη, ουσιαστικά για να μετακυλήσουν τις ευθύνες στο Υπουργείο. 

Και φυσικά μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση ο Δήμαρχος «εξαφανισμένος», προφανώς σχεδιάζει ένα νέο «κλείσιμο δρόμων στην παλιά πόλη» ή ένα ακόμη «κόψιμο δέντρου» προκειμένου να υλοποιήσει το μεγαλόπνοο έργο του. 

 Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι,

επειδή η υγεία των παιδιών δεν χωράει ούτε “πολιτικές αντιπαραθέσεις”, ούτε “καλαμπούρια”,  ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  ότι σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους για οποιοδήποτε ζήτημα ασφάλειας δημιουργηθεί στα παιδιά λόγου των απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν στα σχολεία, αποκλειστικά υπεύθυνους της υγείας των παιδιών, όπως επίσης αποκλειστικά υπεύθυνους για την διάδοση διασποράς του Covid-19 μέσα στα σχολεία.

Σε μία άρτια οργανωμένη πολιτεία, ήδη θα είχε επέμβει ο εισαγγελέας.