Την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ που  είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.), επισκέφθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης και κ. Γιάννης Ζερενίδης, προκριμένου να διερευνήσουν από κοντά  τους λόγους καθυστέρησης αποστολής των προκατασκευασμένων αιθουσών για την δίχρονη προσχολική αγωγή.

Η ΚΤ.ΥΠ Α.Ε έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στους δύο Αντιδημάρχους  της Ξάνθης, διευκρίνισε ότι η όλη καθυστέρηση προήλθε από τις γενικότερες δυσκολίες που υπάρχουν στην covid-19 εποχή και δεσμεύτηκε ότι θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα οι προκατασκευασμένες αίθουσες σε αρκετούς δήμους της χώρας, όπως και στον Δήμο Ξάνθης έως τις 12 Οκτωβρίου.

Οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης και κ. Γιάννης Ζερενίδης συναντήθηκαν επίσης με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη στα πλαίσια της συνεχούς συνεργασίας με το Υπουργείο,  για όλες τις σχολικές μονάδες εκπαίδευσης στον χώρο ευθύνης  του Δήμου Ξάνθης.

Ο σχεδιασμός και προγραμματισμός κατασκευής νέων σχολικών μονάδων στα διοικητικά όρια του Δήμου Ξάνθης, καθώς και η δημιουργία ενός νέου πρότυπου ειδικού σχολείου ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση.

Η  Υφυπουργός  Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη, δεσμεύτηκε στο να παρακολουθεί στενά τα θέματα αρμοδιότητας της που απασχολούν τον Δήμο Ξάνθης και δήλωσε σε κάθε τόνο την αρωγή του Υπουργείου για την καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στην περιοχή.