Με επιτυχία συνοδεύτηκε η πρώτη συμμετοχή της ΙΩΝΙΚΗ Engineering σε διαγωνισμό βράβευσης, καθώς απέσπασε μεταξύ κορυφαίων εταιρειών της Ελλάδας όπως τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ και ο ΑΒ Βασιλόπουλος βραβείο για τη μελέτη πυρασφάλειας που εκπόνησε για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας SUNLIGHT SA μετά την καταστροφική πυρκαγιά τον Μάιο του 2018.

Η ΙΩΝΙΚΗ Engineering συμμετείχε στα βραβεία Fire & Emergency Excellence Awards 2020 που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές ή και υπηρεσίες πυρόσβεσης και έκτακτης ανάγκης, οι οποίες συμβάλλουν στην ασφάλεια εγκαταστάσεων, χώρων και μέσων. Τα βραβεία αφορούσαν επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και παρόχους σχετικών υπηρεσιών και λύσεων.

 

fire emergency awards logo

 

Η υποκατηγορία που συμμετείχε η ΙΩΝΙΚΗ Engineering ήταν η «Μελετών Πυρασφάλειας» της κατηγορίας «Fire Administration» η οποία περιλάμβανε συνολικά τις παρακάτω 5  υποκατηγορίες:

1) Εκπαίδευσης Προσωπικού

2) Τεχνικής Υποστήριξης & Συντήρησης Συστημάτων

3) Μελετών Πυρασφάλειας

4) Διερεύνησης Συμβάντων

5) Ανάλυση Αιτιών Συμβάντος

Οι συγκεκριμένες υποκατηγορίες συγκέντρωσαν μεγάλη συμμετοχή ωστόσο μόλις τρεις κατόρθωσαν να βραβευθούν, με την ΙΩΝΙΚΗ Engineering να λαμβάνει το βραβείο Silver για το έργο «Ενοποιημένο σύστημα πυρασφάλειας και βιομηχανικής ασφαλείας στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας SUNLIGHT SA στην Ξάνθη».

Το βραβείο που απέσπασε η ΙΩΝΙΚΗ Engineering στα Fire Awards 2020
Το βραβείο που απέσπασε η ΙΩΝΙΚΗ Engineering

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης βράβευσης έγκειται στο χαρακτήρα της διοργάνωσης που διεξάγεται υπό την αιγίδα της καταξιωμένης στο είδος της, Boussias Communications. Η αξιολόγηση των συμμετοχών από 20μελή κριτική επιτροπή με το ανάλογο επαγγελματικό και επιστημονικό υπόβαθρο ενισχύει τη σημασία της βράβευσης σε συνδυασμό με τη συμμετοχή κορυφαίων ελληνικών εταιρειών όπως τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. που αναδείχθηκαν «Company of the year» αποσπώντας συνολικά τέσσερα «Gold» βραβεία.

Στην κατηγορία «Fire Administration» δεν υπήρξε Gold βράβευση, ενώ τo «Bronze» βραβείο κατέληξε στα Πλαστικά Θράκης Pack ΑΒΕΕ – Εργοστάσιο Ιωαννίνων, με την ΙΩΝΙΚΗ Engineering να αναδεικνύεται ανάμεσα από κορυφαία brand names.

Η ΙΩΝΙΚΗ Engineering στον πίνακα βραβευθέντων στα Fire Awards 2020
Ta αποτελέσματα της κατηγορίας όπως ανακοινώθηκαν στο www.fireawards.gr

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες και βραβευθέντες αναδεικνύουν στον μέγιστο βαθμό την καθημερινή δουλειά της ομάδας μηχανικών της ΙΩΝΙΚΗ Engineering, αποδεικνύοντας πως ένα γραφείο μηχανικών, που δεν εδρεύει στα μεγάλα αστικά κέντρα, μπορεί να αναλάβει έργα και να καλύψει τις ανάγκες και απαιτήσεις μεγάλων βιομηχανιών όπως η SUNLIGHT SA με επαγγελματισμό, σεβασμό και αποτελεσματικότητα.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 στο Tzaferi 16 στο Γκάζι στην Αθήνα. Η ΙΩΝΙΚΗ Engineering εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας, Δημήτρη Βεζέρη, και από τον Υπεύθυνο Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Ηλία Τσόκα.

Δημήτρης Βεζέρης και Ηλίας Τσόκας στην τελετή απονομής Fire Awards
Ο Γενικός Διευθυντής της ΙΩΝΙΚΗ Engineering, Δημήτρης Βεζέρης (αριστερά) και ο Υπεύθυνος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Ηλίας Τσόκας (δεξιά), κατά τη διάρκειας της τελετής απονομής.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Δρ. Μιχάλης Χάλαρης, Ανώτατος Αξιωματικός Π.Σ., Καθηγητής Πυροσβεστικής Ακαδημίας ΚΕ.ΜΕ.Α, δήλωσε: «Γύρω από την παθητική και ενεργητική πυροπροστασία, αλλά και τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών έχει αναπτυχθεί σημαντικός όγκος οικονομικής δραστηριότητας. Μέσω των συγκεκριμένων βραβείων, αναδείξαμε τη συνεισφορά της αποτελεσματικής διαχείρισης της ασφάλειας και πυρόσβεσης εγκαταστάσεων, χώρων και μέσων, στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και οργανισμών».

Στις κατηγορίες του δεύτερου πυλώνα «Activities», Gold βραβείο απέσπασαν η  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ(4 Gold) και η Cultcom Conferences Consulting & Heavy Industry Solutions.

Τιμητικοί υποστηρικτές των βραβείων ήταν οι εξής:ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ, Πανελλήνια Ένωση: Η Πυροπροστασία, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών, Διϊδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών», Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.