Τη διερεύνηση των αιτίων των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, ανέλαβε μεικτό κλιμάκιο που συγκροτήθηκε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Σε συνεννόηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανο Κολοκούρη, κρίθηκε αναγκαίο να διερευνηθούν επισταμένα οι ενάρξεις των πυρκαγιών, ο αριθμός των οποίων είναι πρωτόγνωρος σε σχέση με τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών και με τα κλιματικά δεδομένα της εποχής.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ότι το τελευταίο 48ωρο μόνο, εκδηλώθηκαν 15 δασικές πυρκαγιές στον Έβρο, στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. “Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή και επαγρύπνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα, κάθε νέα εκδήλωση πυρκαγιάς, αλλά και να διερευνηθούν τα αίτια πρόκλησής τους”, αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση ενεργοποίησης του μεικτού κλιμακίου, στο οποίο θα συμμετέχουν στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αν. Μακεδονίας & Θράκης.