Την Παρασκευή στις 19.30 διοργανώνει ο Σύλλογος Φοιτητών την πορεία για τη συμπλήρωση 7 ετών από τη δολοφονία Φύσσα, λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας για τη δίκη της Χ.Α.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται:

Συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και5μιση χρόνια από την έναρξη της δίκης της εν λόγω οργάνωσης.

Από τότε μέχρι σήμερα, τα αντιλαϊκά μέτρα πάνεχέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής. Οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων, το γεγονός ότι απεργίες τίθενται παράνομες, η κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τα αντεργατικά νομοσχέδια, η κατάργηση του ασύλου, το πάρσιμο των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και η καταστολή των λαϊκών αγώνων με ΜΑΤ και κλομπ είναι κάποια από τα πολλά παραδείγματα.

Οι φασιστικές αντιλήψεις θέλουν να δείξουν για εχθρό τον πιο αδύναμο για να αποπροσανατολίσουν από το ποιος πραγματικά παίρνει αποφάσεις σε βάρος των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας. Έρχονται να χτυπήσουν διαδηλώσεις απεργίες, αγώνες, για να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τις φωνές που αντιδρουν. Βελόπουλοι και χρυσαυγίτες είναι γέννημα θρέμα αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος και πάντα θα είναι απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι η απόδειξη ότι όπου δε φτάνει το επίσημο κράτος, επιστρατεύεται το φασιστικό φίδι για να τρομοκρατήσει και να βυθίσει στο σκοτάδι τη νεολαία με μια… “απλή δολοφονία” όπως τη χαρακτήρισε ο φασίστας Ρουπακιάς στην απολογία του.

Στις 7/10 η δίκη αυτή ολοκληρώνεται χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί το αποτέλεσμά της. Ήδη η πρόταση της εισαγγελέως Οικονόμου πριν λίγους μήνες για αθώωση όλων των κατηγορούμενων -πλην Ρουπακιά-, φανερώνει τις διαθέσεις του συστήματος να ρίξει στα μαλακά τη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Η πληθώρα των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο δεν αφήνει περιθώρια ούτε αμφιβολίες για τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης. Μίας οργάνωσης με δολοφονική δράση επί 30 και πλέον έτη, όπου τελικά έφθασε πολύ αργά ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται τα μέλη και η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι δεκάδες. Υπάρχουν και πολλές άλλες υποθέσεις δολοφονικών επιθέσεων που θεωρήθηκαν μεμονωμένα περιστατικά και για τα οποία η ηγεσία δεν κατηγορήθηκε ποτέ. Όμως μια απλή επισκόπηση όλων αυτών των υποθέσεων καταδεικνύει τον κεντρικό σχεδιασμό της εγκληματικής δράσης.

Ως μέλη της κοινωνίας να καταστήσουμε σαφές ότι το κοινωνικό σύνολο δεν δέχεται στο σώμα του φασίστες δολοφόνους, εχθρούς της ελευθερίας και του ίδιου του ανθρώπου. Ο φασισμός δεν “τιμωρείται” από την αστική δικαιοσύνη, ακριβώς επειδή αποτελεί εργαλείο στα χέρια του συστήματος. O φασισμός τσακίζεται στο δρόμο από το λαϊκό κίνημα που αντιδράει στο χτύπημα των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών του δικαιωμάτων, που φωνάζει ενάντια στο πόλεμο και το θάνατο, που υπερασπίζεται πρόσφυγες και μετανάστες κόντρα σε εθνικιστικές και φασιστικές ρητορείες